Framtiden stavas fiber!

Nu erbjuder vi dig som fastighetsägare i Borgåsund att ansluta din villa till stadsnätet via Fibra, ditt lokala fibernät! Ett avtalspaket kommer att landa i din brevlåda under vecka 13-14
 
För mer information, kontakta ansvarig säljare Tobias Lilja på
e-post tobias.lilja@fibra.se
Du kan också kontakta vårt kundcenter på tel 0771-375 375 eller e-post info@fibra.se

Vad händer?

19 juni
Snart är utbyggnationen av stadsnätet i ditt område avslutad och klar! Då är det dags för dig att aktivera ditt uttag och börja använda de tjänster som du är intresserad av. För att hjälpa dig på traven anordnar vi en träff där vi informerar om olika tekniska lösningar i ditt hem som du kan ha nytta av. Ingen anmälan krävs.
 
Plats: Hamncafét i Borgåsund
Tid: 26 juni klockan 18.00
Varmt välkommen!
 
 
1 juni
Arbetet med att ansluta Borgåsund till stadsnätet är nu i sluttampen. Från vecka 23 så kommer vi att blåsa in fiberkabeln i tomrören och göra de sista områdesinstallationerna, detta arbete kommer att ske utvändigt.
 
På grund av en teknisk ändring så behöver vi märka om uttagsnumret på din användarnod. Redan under nästa vecka (v23) och framåt så du kommer att bli kontaktad för att byta dett
(Uttagsnumret är adressen för din användarnod, och det är den du anger när du sedan beställer dina tjänster. Därför är det viktigt att den märks korrekt.)
 
Din anslutning kommer att vara i drift under vecka 28.
 
16 februari
Vi är glada att kunna meddela att arbetet med att ansluta Borgåsund äntligen kan fortsätta efter ett oväntat uppehåll. Vår målsättning är att ni ska vara anslutna till sommaren runt vecka 26. Du som bor i Borgåsund och skickat in ditt avtal kommer att få en tidsplan skickad till din angivna e-post. Du hittar också tidsplanen att ladda hem till höger.
 
12 januari
Besked på tillståndsansökningar har dragit ut på tiden och därmed har byggnationsprocessen av stadsnät till er blivit försenad. Vi beklagar detta. Nu är alla tillstånd klara och som det ser ut just nu kommer byggnationen återupptas i början av februari. Ett brev med information om mer exakta datum kommer så snart vi fått en tidsplan från vår entreprenör.
 
18 maj
Just nu pågår upphandling av entreprenad och vi kommer att återkomma till dig som skickat in ett avtal med mer information.

Vi tackar för ditt tålamod.

 
20 april
Tyvärr har vi inte fått in tillräckligt många avtal för att i dagsläget kunna besluta om att genomföra byggnationen i ert område. Då intresset för en fiberanslutning ändå verkar högt så har vi valt att förlänga avtalstiden. Ni som inte gjort en beställning har fått ett nytt avtalspaket i brevlådan. Saknar du avtal kontakta oss så skickar vi ett nytt till dig. Missa inte chansen att få fiber till din villa! Välkommen med din beställning!
 
31 mars
Ett avtalspaket är nu på väg till dig som fastighetsägare i Borgåsund med ett erbjudande om att ansluta din villa till stadsnätet via Fibra, ditt lokala fibernät.
Kommunen har fått sin bidragsansökan beviljad. Dock är det vissa villkor som är förenat med bidraget. Ett av dem innebär att man måste komma upp i över 50 % anslutningsgrad. Kostnaderna fördelas mellan en egenavgift (anslutningskostnaden) och bidragsdelen. Bidragsdelen uppgår till 60 % av den totala kostnaden, och fastighetsägarna står för resterande 40 %.

Villa skiss
Villaägaren
Fibra
1

Påskrift av avtal

2

Besked/bekräftelse

3

Tidsplan

4

Bestäm placering för användarnod

5

Montering av användarnod

6

Märkning av ingrävningspunkt

7

Grävning på egen tomt

8

Fiberdragning och installation

9

Driftsättning av stadsnät

10

Beställ tjänster