Sevalla med omnejd

Gå till nästa section

Hej!

Nu kommer vi till Sevalla med omnejd. Stadsnät via Fibra – ditt öppna, kommunalägda stadsnät som levererar internet, TV, telefoni och en rad andra bredbandstjänster till oslagbara priser. På den här sidan kan du läsa om det senaste i kampanjen och följa projektet.
Behöver du ställa några frågor är du välkommen att kontakta vårt kundcenter på telefon 0771-375 375 eller e-post info@fibra.se

Fiber till Sevalla med omnejd

15 september
Den 20 september kl.19.00 har vi återigen informationsmöte i Sevalla Bygdegård. Vi har i skrivande stund fått in 96 st avtal, vilket inte är tillräckligt för en byggnation. Kom gärna på mötet och ställ de frågor du går och bär på. Det är viktigt att vi får in 230 st avtal för att byggnationen ska vara möjlig. Var med och skapa framtidens Sevalla!
 
11 september
Tiden går med väldig fart och sista avtalsdag närmar sig med stormsteg. Passa på att rusta er för framtiden med dess krav på kommunikation och tv-lösningar. Senast 30 september 2017 vill vi ha ert avtal!
 
9 september
Uppdatering från infomötet i går.
Tack för att ni närvarade på vårt informationsmöte.
Vi har vid skrivandet stund fått in 90 avtal. Det är viktigt att vi får in 230 avtal för att byggnationen ska bli möjlig. Om det tas beslut om byggnation kan vi bygga ut ytterligare i området och fler får då möjlighet till fiberanslutning.
Ni som inte skickat in era avtal – passa på att ansluta er till ett stabilt internet och samtidigt bli ett attraktivare område rustade för framtiden!
 
Vi upplevde från gårdagens möte att flera var oroliga att avtalet inte kommit in då man saknade sin bekräftelse. Det tar vanligtvis en vecka innan det når oss och innan avtalet är registrerat. Vet ni med er att ni skickat in avtalet för mer än en vecka sedan och ännu inte fått någon bekräftelse eller bara vill stämma av något annat, så hör av er till mig, Anna Blomberg, på telefon 021-39 52 77.
Bekräftelsen för inskickat avtal skickas till den mailadress ni angett i avtalet, saknas mailadress eller om den är felaktig och vi får en retur på denna så skickas bekräftelsen per sedvanlig post.
 
Någon hade en fråga om felavhjälpningstiden vid avbrott och detta beror lite på vilken tjänsteleverantör man har och hur deras krav på felhanteringsåtgärder ser ut. Detta kan ni kolla upp med den tjänsteleverantör ni är intresserade av att ansluta er till.
 
Vi hoppas att ni alla hoppar på tåget medan det nu står på perrongen, ni kommer inte ångra er.
Vi önskar er en trevlig helg, nästa vecka uppdateras antalet avtal och läggs upp här på kampanjsidan.   /Anna


7 september
Välkommen på informationsmöte idag kl 19 i Bygdegården!
 
30 augusti
Har du inte skickat in ditt avtal ännu? Gör det nu. Anslut din bostad till fiber och stå redo för framtidens krav på kommunikation – det är en investering som du aldrig ångrar!
 
Vi kommer hålla två informationsmöten i september där vi berättar om projektet, varför det är bra att ansluta sig till stadsnätet, hur det går till osv. Boka in 7:e eller 20:e september kl.19.00 i kalendern och kom! I Sevalla Bygdegård håller vi till båda kvällarna.
 
3 augusti
Den 5 augusti så kommer vi att finnas vid Dragkampen för att svara på dina frågor om grävning, fiber och vilka tjänster som finns tillgängliga i stadsnätet. Varmt välkomna!
 
Vi kommer även att finnas vid Veteransplöjningen den 23 september, där kommer du också ha möjlighet att träffa oss.
 
5 juli
Fick du inte vårt erbjudande i lådan för några dagar sedan? Lugn, vi har fått några returer och skickar ut erbjudandet på nytt till dig inom kort.
 
27 juni
Nu är informationsbrev på väg ut till berörda adresser i Sevalla. Brevet finns även bifogat på denna sida, se ”Brev Sevalla”.
Vi behöver få in minst 230 påskrivna avtal för att byggnation ska bli av.
Projektet delfinansieras med bidrag från Länsstyrelsen i Västmanlands län som har beviljat projektstöd för fiberbaserat bredbandsnät.
Kom och träffa oss och ställ alla dina frågor om grävning, fiber och tjänster. Vi finns på plats den 5/8 vid Dragkampen och den 23/9 på Veteransplöjningen. Välkomna!
 
8 juni
Nu har vi fått beviljat försäljning av området och inom kort får du ett avtal i din låda med mer information.
 
30 maj
Efter vårens projektering och planering så väntar vi nu på försäljningsbeslut med målsättning att påbörja utbyggnationen av stadsnätet i början av 2018. Vid positivt besked kan vi påbörja införsäljning, detaljprojektering samt upphandling av entreprenörer.
Vid frågor, kontakta gärna projektledare Henrik Söderlund på tel 021-39 50 98 eller Kundcenter 0771-375 375.
 
15 november
Under 2017 kommer du som bor i Sevalla med omnejd få ett erbjudande om att ansluta din bostad till Fibra. Vi bjuder därför in till en informationsträff där vi går igenom projektet, vad Fibra är, hur det går till att ansluta sig och hur många som behöver skicka in sitt avtal för att vi ska kunna bygga.
 
VÄLKOMMEN PÅ INFORMATIONSTRÄFF!
Plats: Sevalla bygdegård, 725 95 Sevalla
Datum och tid: 30 november kl 19.00 – 20.30
eller 7 december 19.00 – 20.30
Anmälan: Vi behöver ha din anmälan till informationsträff senast 29 november via e-post till infotraff@fibra.se eller till kundcenter 0771-375 375. Ange ditt område i ämnesraden och ange i mejlet ditt namn, adress, telefonnummer och hur många som kommer från ditt hushåll.

Funderar du på något?

Då kanske du kan hitta svar bland våra ”vanliga frågor och svar”

Villa skiss
Villaägaren
Fibra
1

Påskrift av avtal

2

Besked/bekräftelse

3

Tidsplan

4

Bestäm placering för användarnod

5

Montering av användarnod

6

Märkning av ingrävningspunkt

7

Grävning på egen tomt

8

Fiberdragning och installation

9

Driftsättning av stadsnät

10

Beställ tjänster