Medåker 1 och Säbylund

Gå till nästa section

Framtiden stavas fiber!

Nu erbjuder vi dig som fastighetsägare i första etappen av områdena Medåker 1 och Säbylund att ansluta din villa till stadsnätet via Fibra, ditt lokala fibernät!
Fibernätet samägs av kommunerna Arboga, Hallstahammar, Västerås, Eskilstuna och Strängnäs. Genom att göra saker tillsammans blir vi starkare än vad varje kommun varit var för sig och på så vis kan vi leverera ännu bättre kvalitet till dig som ansluter dig.
Intresset för att ansluta sig till det lokala stadsnätet är stort och därför satsar vi stort på att nu möjliggöra för ännu fler invånare i kommunen att ansluta sig.
Har du just fått hem ett brev från Fibra med detta erbjudande? Grattis! Då tillhör din villa de område där vi planerar att bygga ut fibernätet.
 
Infoträff
Intresset för stadsnät via Fibra är stort i Medåker och Säbylund. Tillsammans med vår ägare, Arboga kommun, planerar vi för utbyggnad av stadsnätet i detta område och vill nu informera dig om möjligheten att ansluta just din fastighet.
Vi bjuder därför in dig i centrala Medåker och Säbylund till en informationsträff där vi går igenom projektet, vad Fibra är, hur det går till att ansluta sig och hur förutsättningarna för en byggnation ser ut. Övriga delar i Medåker kommer behandlas senare.
 
Vill du veta mer?
Läs gärna mer bland informationsmaterial som finns bland filer och länkar här till höger.
Du kan också kontakta vårt kundcenter på tel 0771-375 375 eller e-post info@fibra.se

Vad händer?

19 oktober
Nu finns det en tidsplan för byggnationen i Medåker 1 och Säbylund du hittar allt detta i byggnationsbrevet till vänster. Har du tecknat ett avtal med Fibra så kommer du också att få byggnationsbrevet i brevlådan inom kort.
 
3 oktober
Grattis! Vi kan äntligen meddela att vi kommer genomföra en utbyggnad av stadsnätet till Medåker 1 och Säbylund. Byggnationen kommer att påbörjas under hösten 2016. Inom kort så kommer via att skicka ut ett byggnationsbrev till dig där du får en tidsplan och information om hur byggprocessen går till.
 
26 augusti
Vilken härlig uppslutning!
 
Intresset för Fibra har varit stort i ert område och vi planerar just nu för en eventuell utbyggnation av stadsnätet i Medåker 1 och Säbylund. Definitivt byggbesked kommer i slutet av september. Det är fortfarande möjligt att skicka in ditt avtal! Varje inskickat avtal ökar chansen att utbyggnationen blir av.
 
 
10 aug
Påminnelse har skett till de i området som ännu inte skickat in sitt avtal. Se brevet längre ner på sidan. Avtalsperioden är förlängd till 25 augusti.

 
14 juni
Idag skickar vi avtalsbrev till dig som bor i Medåker 1 och Säbylund! Kom ihåg att anmäla dig till informationsträffen 21 juni! Varmt välkommen!
 
 
8 juni
Vi bjuder nu in dig som ingår i första etappen: delar av centrala Medåker samt Säbylund till en informationsträff där vi går igenom projektet, vad Fibra är, hur det går till att ansluta sig och hur förutsättningarna för en byggnation ser ut. Övriga delar i Medåker kommer att behandlas senare.
Självklart bjuder vi på fika och det finns möjlighet att ställa frågor om såväl grävning, installation, tjänster och priser.
 
PLATS
Medåker bygdgegård, Dal Dalhem 235, 732 96 Arboga
DATUM & TID
Tisdag 21 juni kl.18:30
ANMÄLAN
Vi behöver ha din anmälan till informationsträff senast 17 juni via
e-post till infotraff@fibra.se eller till kundcenter 0771-375 375.
Ange ditt område i ämnesraden samt ditt namn, adress,
telefonnummer och hur många som kommer från ditt hushåll i mailet.

Villa skiss
Villaägaren
Fibra
1

Påskrift av avtal

2

Besked/bekräftelse

3

Tidsplan

4

Bestäm placering för användarnod

5

Montering av användarnod

6

Märkning av ingrävningspunkt

7

Grävning på egen tomt

8

Fiberdragning och installation

9

Driftsättning av stadsnät

10

Beställ tjänster