Koppla in, koppla av

Ett nät för frihetsälskare

Det finns många skäl att välja fiber: det är t.ex framtidssäkert, pålitligt och en solid investering. Men dessutom finns det en mängd skäl att välja Fibra. Frihet är ett av dem.
En av huvudpoängerna med Fibra-nätet är nämligen att det ska vara fritt för tjänsteleverantörerna att konkurrera på, så att tjänsteutvecklingen går framåt, och bindningstider och priser pressas nedåt.
Fibra byggs med fokus på kvalitet och långsiktighet. Vi håller en tillgänglighet på över 99,9% och vår driftavdelning bevakar nätet dygnet runt, årets alla dagar. Bygger ni boenden för framtiden? Då vet ni redan att framtiden stavas fiber! Robust fiber.
På den här sidan berättar vi hur du kan ansluta din fastighet till Fibras nät. Är du redan ansluten och vill komma igång med en tjänst – se Tjänster! 
 
OBS! För information om samförläggning i Fibras planerade och pågående byggprojekt
hänvisar vi till ledningskollen.se

Gå till nästa section

Många områden i Mälardalen är redan anslutna till vårt nät. I de fallen kan du efteransluta ditt hus. Annars kan du anmäla ditt intresse.

Välj en fiberanslutning via Fibra till er nybyggnation så skapar ni ett attraktivt boende med ett öppet, robust och driftsäkert nät.

Bor du i en BRF eller SMF är det föreningen som köper anslutningen. Läs mer om hur det går till och vad du kan göra här.

Är du fastighetsägare och vill ansluta ditt hus till vårt nät? Läs mer om hur det går till här.

Just nu planerar och genomför Fibra utbyggnationer av stadsnätet i många områden i vår region. Här hittar du information och kontaktuppgifter gällande varje aktuellt område.

Gå till nästa section

Jag vill veta mer!

Har du redan en anslutning och vill komma igång? Eller vill du få ut mer av din fiberanslutning? Vi har flera smarta sidor för dig som vill ha ännu mer information!
Fixa Fiber
Det här är sidan för dig som undrar om du kan få fiber till ditt hus eller är mitt i anslutningsaffären och har frågor. Här visar vi instruktionsfilm om ingrävningspunkter, förklarar skillnaden på ADSL och fiber, hjälper till att styra rätt i djungeln över hastigheter och visar vad just du behöver ha hemma och mycket mer. klicka på rubriken för att komma till sidan.
Länk till ”Fixa Fiber”
Kom igång
Här finns infon för dig som redan HAR fiber och snabbt vill komma gång. Självaktivering, beställa tjänster, förklaring av olika sorters uttag mm.
Länk till ”Kom i gång”
Tips o Trix
Här tar du din anslutning till nästa nivå! Du får veta hur du maxar din wifisignal, hur barnsäkrar du internet och tilläggstjänster.
Länk till ”Tips & Trix”

Gå till nästa section

Aktivera ditt uttag direkt

Koppla in och kom igång!

Aktivera
Aktivera användarnod
Aktivera

EU-finansierade projekt

Att även landsbygden får tillgång till bredband är viktigt, men det kan vara svårt att få kommersiella aktörer att stå för den utbyggnaden om den inte är lönsam. Landsbygdsprogrammet finansieras gemensamt av Europeiska Jordbruksfonden för landsbygdsutveckling (EJFLU) och av nationella medel. Programmet ger stöd och ersättningar för utveckling av ekonomier och samhällen, vilket ska bidra till bland annat en modern landsbygd.
Det finns vissa villkor som måste uppfyllas för att stödet ska betalas ut. Bland annat måste minst 50 procent av fastighetsägarna i ett område ansluta sig. Bl a Sevalla och Lillhärad är sådana EU-finansierade projekt.
Sevalla
Länsstyrelsen i Västmanlands län har beviljat projektstöd för fiberbaserat bredbandsnät i Sevalla, Tillbergaby och Nortuna i Västerås med journalnummer 2016-2162 inom landsbygdsprogrammet 2014-2020.
Projektets budget medfinansieras av landsbygdsprogrammet med 60% eller högst 6 316 062 kr i stöd för de utgifter som ger rätt till stöd.
Lillhärad
Länsstyrelsen i Västmanlands län har beviljat projektstöd för fiberbaserat bredbandsnät i Lillhärad i Västerås med journalnummer 2015-1190  inom landsbygdsprogrammet 2014-2020. Projektets budget medfinansieras av landsbygdsprogrammet med 60% eller högst 1 833 396 kr i stöd för de utgifter som ger rätt till stöd.
Läs mer om EU-finansierade projekt hos Jordbruksverket. LÄNK.

Gå till nästa section