Åtta skäl att välja Fibra

Fibra ägs gemensamt av de kommuner vi verkar i, vilket betyder att det är invånarna själva som äger nätet. Inga kortsiktiga vinstintressen styr utbyggnaden av nätet eller påverkar prissättningen. Tvärtom verkar vi för att vara en samhällsbyggare över hela regionen och vi arbetar hårt för att ständigt bygga ut nätet, både till tätort och landsbygd. Vi tar ansvar för regionens utveckling och vår vision lyder ”Samhällsbredband till allt och alla”.

1. Tryggt och långsiktig

Fibra driver och utvecklar det lokala kommunikationsnätet i Mälardalen. Vi ansluter flerbostadshus, villor, fastigheter, myndigheter och skolor. Fibra byggs med fokus på kvalitet och långsiktighet som andra samhällsnyttor. Ett väl fungerande kommunikationsnät är lika viktigt som annan infrastruktur.

2. Du väljer själv

Fibra driver ett öppet nät med fri konkurrens mellan flera och olika tjänsteleverantörer. Du kan alltså själv välja vem som ska leverera internet, TV, telefoni och andra bredbandstjänster till dig.

3. Låga priser

Det är prisvärt att använda sig av tjänster via Fibra. Jämför kostnaden för den hastighet du får med mobilt bredband och ADSL eller att ringa via traditionell telefoni med Fibra. Våra låga priser beror på konkurrensen mellan tjänsteleverantörer och att vi bygger en stabil och säker infrastruktur till dem.

4. Snabb kommunikation

Eftersom Fibra byggs med optisk fiber är överföringsmöjligheterna i stort sett obegränsade.

5. Attraktivare bostad

Fibra klarar dina framtida kommunikationsbehov oavsett hur de ser ut. Med en fiberanslutning är ditt hem förberett för den digitala utvecklingen och alla dess bandbreddskrävande tjänster.

6. Mer än bara internet

TV, telefoni, energiövervakning, larm, fjärrstyrning och vårdtjänster. Fibra handlar inte bara om datorer och att surfa snabbt. Den höga kvaliteten på nätet gör att det även används till mycket annat.

7. TV med valfrihet

Med Fibra kan du välja mellan flera olika TV-leverantörer och populära kanaler inom nöje, sport, film, dokumentärer och barnkanaler. Genom en öppen digitalbox kan du kombinera kanaler från flera leverantörer. I vårt utbud finns många HD-kanaler med överlägsen bild- och ljudkvalitet.

8. Ring billigt

Slipp den dyra fasta avgiften, säg upp abonnemanget för ditt telejack. Tack vare en smidig adapter kopplar du din telefon till Fibra och ringer som vanligt, fast billigare. Det fungerar lika bra och du kan behålla ditt telefonnummer.

Gå till nästa section

Befibra världen

På väg mot världens bästa bredbandsnät! Och just därför så fritt som möjligt. Vi tror nämligen att ett fritt och öppet nät är bättre för såväl privatpersoner, företag och de som levererar tjänsterna i nätet, men också för hela regionens utveckling.
Se foldern ”Befibra världen” för att läsa mer.

Gå till nästa section