Villaägare

Oavsett hur dina framtida kommunikationsbehov ser ut som villaägare så har Fibra kapacitet att klara dessa. Fibra innebär valfrihet med bästa tänkbara förutsättningar för dagens och framtidens kommunikation. Med en fiberanslutning är fastigheten förberedd för den digitala utvecklingen. Investera i framtidens teknik och gör din bostad mer attraktiv.

Gå till nästa section
Brygga surf

Så här går det till

Många områden i Mälardalen har fiber i gatorna. Hör av dig till oss om du är villaägare och vill ta reda på om det går att efteransluta ditt hus till stadsnätet. Skulle det visa sig att ditt villaområde inte är anslutet via Fibra kan du alltid anmäla ditt intresse. Intresseanmälningar används som underlag inför framtida byggnationer. Områden där fiber finns i närheten och med högst andel intresserade fastighetsägare är de som vi i första hand prioriterar och bygger ut. Generellt behöver 60 procent av fastighetsägarna inom ett visst område visa intresse för en anslutning innan byggnation kan påbörjas.
Längst ner på denna sida finns ett formulär för dig som vill efteransluta ditt hus. Är ditt område inte anslutet kan du fylla i en intresseanmälan för detta.
Steg för steg
Vi har tagit fram ett färdigt körschema för hela anslutningsprocessen, från avtalsskrivning fram till färdig installation. Allt för att det ska löpa så smidigt som möjligt för dig som kund.

Så går det till

Villa skiss
Villaägaren
Fibra
1

Påskrift av avtal

2

Besked/bekräftelse

3

Tidsplan

4

Bestäm placering för användarnod

5

Montering av användarnod

6

Märkning av ingrävningspunkt

7

Grävning på egen tomt

8

Fiberdragning och installation

9

Driftsättning av stadsnät

10

Beställ tjänster

Gå till nästa section

Nyproducerad villa

Vi har tagit fram ett färdigt körschema för hela anslutningsprocessen, från avtalsskrivning fram till färdig installation för dig som villaägare. Allt för att det ska löpa så smidigt som möjligt för dig som kund.

Så här går det till
1. Påskrift av överlåtelseavtal
2. Bekräftelse skickas
3. Tidsplan tas fram
4. Bestäm placering av användarnod
5. Användarnod monteras
6. Märkning av ingrävningspunkt
7. Grävning på egen tom
8. Fiberdragning och installation
9. Driftsättning av Fibra
10. Beställ tjänster

Bild fibra
Gå till nästa section

Intresserad av Fibra Stadsnät?

Om ditt område eller din fastighet saknar Fibra stadsnät kan du göra en intresseanmälan här. Dessa används som underlag inför framtida byggnationer.
Vi kommer att undersöka möjligheten för en anslutning till just din fastighet och återkommer till dig med ett besked.
Vi finns på följande orter:
Västerås
Eskilstuna
Hallstahammar
Arboga
Strängnäs

Gå till nästa section