Ärla

Roligt att så många är intresserade av att ansluta sig till stadsnät via Fibra! Våra nätägare har beslutat att vi bygger ut stadsnätet i Ärla.

Gå till nästa section

Missade du kampanjen och vill också ansluta dig till Sveriges bästa kommunala stadsnät? Gör en intresseanmälan här så hör vi av oss!
Vill du veta mer om projektet som pågår eller om du har frågor, kontakta ansvarig säljare Carin Johansson på telefon 021–39 52 59  eller e-post carin.johansson@fibra.se
Du kan också kontakta vårt kundcenter på telefon 0771-375 375 eller e-post info@fibra.se

Fiber till Ärla

16 mars
Anslutningarna på Tunavägen i Ärla är driftsatta och klara. För att se hela tjänsteutbudet och beställa tjänst, gå in på tjanster.fibra.se.
 
22 februari
Vi behöver korrigera tidigare tidsplan då vi planerar att installera noder under vecka 9.
 
12 februari
Just nu ansluts Tunavägen och arbetet beräknas vara klart under vecka 7!

6 december

Driftsättningen av stadsnätet i området Tunavägen är tyvärr försenad på grund av oförutsedda händelser. Vi beklagar detta! Den nya tiden för driftsättning är planerad till vecka 5, 2018.
För att hjälpa dig komma igång med din anslutning så bjuder vi in dig till en Kom-igång-träff den 16 januari 2018 kl.17.30 i Pingstkyrkan. Då berättar vi hur du aktiverar ditt uttag, hur du kan lösa det tekniska inne i bostaden och lite tips och trix på hur du får ut det mesta av din anslutning. Och det kommer finnas fika!
Anmäl dig genom att kontakta vårt kundcenter på telefon 0771-375 375 eller mejla info@fibra.se senast 12/1 2018.
 
6 november
Tunavägen är nu färdigschaktad och fiberarbetet kommer att starta inom kort!

27 oktober

Schaktningen på Tunavägen kommer att fortsätta i ytterligare en till två veckor. Sedan fortsätter vi mot norra delen av Tuna.
 
23 oktober

Nu börjar vi schaktningen på Tunavägen! Området är beräknat vara anslutet till årsskiftet.

9 oktober

Under v 40 gjorde vi klart västra områdets schaktarbete. Under denna vecka — v 41 – startar vi schaktarbetet på Tunavägen.
 
18 September
Just nu gräver vi i gatorna på västra delen av Ärla. Tyvärr så är arbetet försenat någon vecka men vi kommer att sätta in ytterligare resurser för att kunna återgå till den ursprungliga tidsplanen
 
3 juli
Avtalstiden för kampanjen har nu gått ut och vi kan glädjande meddela att vi fått in tillräckligt många avtal för att kunna sänka priset till 19 900kr! Avtal som kommer in framöver hanteras som efteranslutningar. Har du ångrat dig och nu vill ha fiber? Skicka in din beställning här, så hör vi av oss så snart vi kan. Trevlig sommar!
 
30 juni
Planeringen för byggnationen är i stort sett klar. Vi har delat in Ärla i fyra olika områden för att genomföra projektet och de olika områdena kommer följa olika tidsplaner. Vi har börjat skicka ut byggnationsbrev med vad som gäller för just dig i ditt område. Har du inte fått brevet denna veckan, så kommer det fram i nästa vecka. Bifogat längre ner på denna sida finns områdesindelningar samt de byggnationsbreven.
 
15 juni
Just nu skriver vi avtal med vägföreningen och i samband med skapas en tidsplan för hela området. Ett brev till samtliga kunder beräknas skickas under midsommarveckan med information om datum för grävning, beräknad installation mm,
 
24 maj
Vi har fått in en del avtal från er boende i Ärla och kan glädjande berätta att om ytterligare 29 avtal kommer in så kan vi sänka priset från 22 900kr till 19 900kr!
2 maj
Vi bjuder in till informationsmöte där vi i grova drag går igenom planeringen av byggnationen. Mötet blir i Pingstkyrkan den 23 maj kl.18.00. Välkomna!
 
26 april
Nu kan vi äntligen komma med besked – Byggnationen av stadsnät till Ärla blir av! Våra nätägare har sett över kalkylen och beslutat att en byggnation är genomförbar. Och inte nog med det, om vi får in ytterligare 30 avtal så kommer priset dessutom bli lägre för samtliga. Kul tycker vi! Ett byggnationsbrev kommer snart skickas ut till de som skickat in avtal och till övriga skickar vi ut nya avtal. Vi hoppas att det är ett gäng till som vill passa på att ansluta sig! Varmt välkomna till Fibra.
 
23 mars
För er kännedom har vi fått in strax över 170 avtal. Detta är tyvärr inte tillräckligt för att vi ska kunna ge ett positivt byggnationsbeslut nu direkt.
Det vi gör nu är att vi kommer göra en ny projektering beräknat på de avtal vi fått in och sedan föra dialogen med vår nätägare om vi kan bygga i området, om vi inte kan bygga hela området kommer vi undersöka om vi kan bygga delar av området.
Det här kommer att ta några veckor men vi informerar er så snart vi vet mer.
 
15 mars
Idag kl 17-19 står Malin, Filip, Helena och Håkan – alla från Fibra – utanför Coop för att svara på era frågor om fiber och utbyggnationen i Ärla, varmt välkomna!

7 mars
Intresset för fiber i Ärla är stort, men vi behöver några fler avtal för att kunna genomföra en byggnation. Nu har vi beslutat att förlänga kampanjen något och har därmed skickat ut en ”Sista chansen” till alla er som fortfarande inte skickat in något avtal. Vi hoppas och tror att det kan leda till att vi får in tillräckligt med avtal för att kunna genomföra byggnationen. Sista avtalsdag är nu 21 mars 2017. Haka på! Finns det fortfarande något ni klurar över och vill ha svar på, så står vi utanför Coop 15 mars kl.17.00-19.00. Vi ses där!
 
 
29 februari
Nu har avtalstiden för området Ärla gått ut men vi inväntar fortfarande besked från de kunder som inte hade fått sitt avtal med posten. Vi kommer att sammanställa alla avtal och ta fram underlag för att ta ett byggnationsbeslut. Eftersom det är ett stort område kommer det dröja innan vi kan ge ett svar om byggnation. Vi återkommer så snart vi kan.
 
14 februari
Nu börjar det dra ihop sig till informationsmöte! Vi hoppas att så många som möjligt kan komma på torsdag till Pingstkyrkan kl. 18.00 för att få reda på mer om stadsnät. Vi berättar om fördelarna med fiber och svarar på era frågor om installation, grävning, utbud av tjänster och annat som ni undrar över. Har du inte anmält dig så är det hög tid att göra det nu till infotraff@fibra.se eller ring kundcenter 0771-375 375. Ange namn, adress, telefonnummer och hur många som kommer från ert hushåll.
Vi ses på torsdag!
 
10 februari
Tack alla ni boende i Ärla som trotsade kylan och kom och pratade fiber med oss utanför Coop i går. Fibra bjöd på kaffe och bullar och svarade på många frågor från boende i området – där intresset var väldigt stort.
Många frågor handlade om grävning och installation, och många fastigheter i Ärla är redan förberedda via fjärrvärmen och behöver därför ingen grävning.
Har du fler frågor som du vill ha besvarade? Hör av dig till Fibras Kundcenter på tel 0771-375 375 eller via e-post info@fibra.se
Och missa inte informationsmötet på torsdag 16 februari!
 
9 februari
Kom och prata fiber med oss ikväll utanför Coop! Vi bjuder på kaffe och bullar (så länge det räcker) mellan kl.16 och 19.00. Varmt välkomna!
 
2 februari
Möt oss utanför Coop!
Vi kommer att finnas på plats med vårt tält utanför Coop torsdagen den 9 februari kl.16.00-19.00 för att svara på frågor angående projektet. Välkomna!
 
1 februari
Håll utkik i din postlåda! Nu erbjuder vi dig som fastighetsägare i Ärla att ansluta
din villa till det lokala stadsnätet Fibra. Vår målsättning är att byggnationen av stadsnätsanslutning ska påbörjas under 2017.
För att beställa din stadsnätsanslutning skriver du under det bifogade avtalet och returnerar det till oss senast den 23 februari 2017.

Gå till nästa section

Se våra filmer ›

Vill du veta mer om hur det går till att ansluta din villa, aktivera tjänst eller vad Fibra är? då kan du klicka på våra filmer

Gå till nästa section