Fiber till Bäckby

Vi kan glädjande meddela att Gryta nu är driftsatt och klart. Därmed är det dags att välja tjänst så att ni kan surfa, titta på tv och ringa så mycket ni vill!
Bor du i området och vill ansluta dig kan du klicka här för att beställa en efteranslutning.
 
För mer information kan du kontakta ansvarig säljare
Anna Blomberg på tel 021-39 52 77 eller e-post anna.blomberg@fibra.se
Du kan också kontakta vårt kundcenter på tel 0771-375 375 eller e-post info@fibra.se

Vad händer?

3 juli
Vi har mycket frågor angående återställningen av gatorna och vill härmed förtydliga att asfalteringen är planerad att genomföras i augusti-september av Fibra. I övrigt hoppas vi att du kommit igång med din anslutning och har hittat någon leverantör av just de tjänster som du är i behov av. Trevlig sommar!
 
28 juni
Hoppas du är nöjd med din anslutning. Har du fortfarande inte beställt någon tjänst, så passa på nu. Det finns alltid någon leverantör som har ett erbjudande med kampanjpris. Här kan du välja och vraka bland vårt utbud av både internet, tv, telefoni och andra bredbandstjänster.
 
20 juni
Vi har fått besked av våra tekniker att anslutningarna är klara och redo att användas tidigare än planerat! Vi uppdaterar våra system under dagen och vidarebefordrar sedan information till samtliga tjänsteleverantörer i vårt nät som i sin tur uppdaterar sina egna system. När det är gjort är det bara för er att beställa den eller de tjänster ni vill ha.
Några av tjänsteleverantörerna uppdaterar sina systemen manuellt, vilket kan innebära en viss fördröjning innan de ser era uppgifter. Vill ni beställa tjänst redan idag så går det att se på vår startsida www.fibra.se om fastigheten är ansluten genom att söka på adressen.
Internet kan ni beställa på direkten via stadsnätsuttaget och komma igång på bara några minuter. Så här gör ni då:

  1. Anslut en nätverkskabel mellan dator och stadsnätsuttag.
  2. Starta en webbläsare (t.ex Internet Explorer eller Safari).
  3. Registrera dig och följ instruktionerna.
  4. Välj den leverantör och tjänst du vill ha.
  5. Starta sedan om datorn så kan du direkt börja surfa via Fibras nät!

Asfalteringen återstår och är planerad att genomföras i augusti-september.
Trevlig sommar!
 
2 juni
Arbetet har löpt på bra och nu slutför vi fiberarbetet. Under Juni kommer besiktning ske, om allt ser bra ut kan vi ansluta er några veckor tidigare än beräknat. Ett välkomstbrev går ut till er med posten när allt är klart och då är ni klara att ansluta till er, lite tidigare om ni önskar.
Återställningen i området kommer att ske efter semestern.
 
6 april
Utbyggnaden av stadsnätet på Bäckby går enligt plan. Kom i håg att du snart måste vara klar med grävningen på din egen tomt, senast till den 14 april.
 
1 mars
Byggnationen är igång och vi ser ut att hålla tidplanen. Er anslutning kommer vara installerad och klar 31 juli 2017. Nu ser vi fram emot en skön vår och vill påminna er om att när tjälen släppt ur marken är det dags för att gräva på tomten. Detta måste vara klart senast 14 april.
 
9 februari 2017
Nu drar vi igång med byggnationen! Vilken dag som helst landar byggnationsbrevet i postlådan. I det finns information om byggnationen, tidsplan och instruktioner. Inom kort kommer ni bli kontaktade av entreprenören för att bestämma tid för montering av användarnoden som ska sitta inne i huset, samt vart fibern kommer in på er tomt. För er som inte skickat in avtal ännu går det bra att haka på fram till den sista mars!
 
19 januari 2017
Nu är upphandlingen av entreprenör klar och vi kommer skicka ut en byggnationsplan de närmsta veckorna. Tack för ert tålamod.
 
10 November 2016
För er vetskap så pågår just nu en upphandling med entreprenörer för att genomföra byggnation i området. Vi skickar ut en tidsplan för byggnationen i början av 2017.
 
17 juni 2016
Vi har en enorm förfrågan på fiberanslutningar och bredbandstjänster just nu och vi är väldigt glada att ni på Bäckby är intresserade av att ansluta sig till Fibra stadsnät. Samtidigt innebär det en utmaning för oss att genomföra alla byggprojekt under hög belastning.
Vi kommer påbörja byggnationen i ert område under 2017. Vi kommer under vintern återkomma till dig med en mer exakt tidplan för ditt område. Vi ser fram emot att leverera en driftsäker fiberanslutning till just er!
Läs mer i filen ”Informationsbrev Bäckby” nedan.
 
2 maj 2016
På grund av hög arbetsbelastning blir leveransen av den detaljerade tidsplanen försenad med 2 veckor.
 
21 april 2016
Just nu jobbar vi med att ta fram en detaljerad tidsplan som vi kommer skicka ut till er under nästa vecka.
 
18 mars 2016
Grattis Bäckby! Vilken härlig uppslutning! Intresset för Fibra har varit stort i ert område och vi har beslutat att genomföra en utbyggnad av stadsnätet till er. Under april kommer ni få mer information om byggnationen.

 
3 mars 2016
Vi kommer nu att sammanställa alla avtal och se över projektet. Vi återkommer under mars månad med mer information.
 
23 februari 2016
För att ge fler möjlighet att skicka in sin beställning så har vi valt att förlänga avtalstiden till 29 februari.
 
10 februari 2016
Sista dag för att skicka in sitt avtal börjar närma sig. En påminnelse till villaägarna som inte har skickat in sitt avtal hamnar i deras brevlådor i dag. Om du känner dig osäker och vill veta mer så svarar vi gärna på dina funderingar! Efter sista avtalsdag som är den 15 februari kommer vi att sammanställa allt och sedan se över projektet. Ni kommer få information under mars månad. //Malin
 
8 februari 2016
Det var roligt att det blev fullt hus på informationsmötet förra veckan! Vi är glada över all positiv respons från er på Bäckby. Vi hoppas nu att lika många som tidigare gjort intresseanmälan hos oss också väljer att ansluta er nu när ni har chansen. När sista dag för att skicka in avtal till oss passerat, så sammanställer vi avtalen och gör en bedömning av området.
Hör gärna av dig om du har funderingar! /Anna
 
19 januari 2016
Vi bjuder in till en informationsträff där vi går igenom projektet, vad Fibra är, hur det går till att ansluta sig och hur många som behöver skicka in sitt avtal för att vi ska kunna bygga. Självklart bjuder vi på fika och det finns möjlighet att ställa frågor om såväl grävning, installation, tjänster och priser. Varmt välkommen!
Plats: Matsalen, Rösegårdsskolan
Datum & tid: Torsdag 28 januari kl.18.30-20.00
Anmälan: Vi behöver ha din anmälan till informationsträff senast 22 januari via e-post till infotraff@fibra.se eller till kundcenter 0771-375 375. Ange vilken dag, namn, adress, telefonnummer och hur många som kommer från ditt hushåll.

Villa skiss
Villaägaren
Fibra
1

Påskrift av avtal

2

Besked/bekräftelse

3

Tidsplan

4

Bestäm placering för användarnod

5

Montering av användarnod

6

Märkning av ingrävningspunkt

7

Grävning på egen tomt

8

Fiberdragning och installation

9

Driftsättning av stadsnät

10

Beställ tjänster