Östra Duvhällarna!

Gå till nästa section

Framtiden stavas fiber!

Fibernätet samägs av kommunerna Hallstahammar, Västerås, Arboga, Eskilstuna och Strängnäs. Genom att göra saker tillsammans blir vi starkare än vad varje kommun varit var för sig och på så vis kan vi leverera ännu bättre kvalitet till dig som ansluter dig.
Intresset för att ansluta sig till det lokala stadsnätet är stort och därför satsar vi stort på att nu möjliggöra för ännu fler invånare i kommunen att ansluta sig.
Duvhällarna ingår i vår stora satsning på Hallstahammar och Kolbäck där stora utbyggnationer på valda områden sker framöver.
Allt är inkluderat
I kampanjpriset ingår grävning och grovåterställning på din tomt, fiberdragning, håltagning i din husvägg och montering av användarnod. Läs mer om detta i den bifogade broschyren och i avtalsvillkoren. Observera att om du väljer att ansluta dig vid senare tillfälle är priset istället 25 000 inkl. moms.
Tidplan
Byggnationen av stadsnätet till Duvhällarna kommer att påbörjas redan under första kvartalet 2017 och förväntas att bli klart till Våren. Du kommer också bli kallad till en informationsträff innan ditt område ansluts.
Om du har några frågor om projektet, tidsplan, installation eller grävning,
kontakta oss på e-post: projekt-hhr@fibra.se
Du kan också kontakta vårt kundcenter på tel 0771-375 375 eller e-post info@fibra.se
Vill du veta mer?
På vår kampanjsida för den stora fibersatsningen i Hallstahammar-Kolbäck finns nyttiga länkar till mer information samt material att ladda ner. Du hittar den sidan HÄR och bland länkarna till höger.

Vad händer?

20 juni
Snart är utbyggnationen av stadsnätet i ditt område avslutad och klar! Då är det dags för dig att aktivera ditt uttag och börja använda de tjänster som du är intresserad av. För att hjälpa dig på traven anordnar vi en träff där vi informerar om olika tekniska lösningar i ditt hem som du kan ha nytta av. Ingen anmälan krävs.
 
Plats: Hallstaparken (lokal Zenith)
Tid: 27 juni klockan 18.00
Varmt välkommen!
 
 
6 april
Byggnationen av stadsnätet är redan igång i området. Från och med vecka 15 så kommer även tomtgrävningarna att påbörjas.
Du hittar mer information och en tidsplan på denna sida om vad som kommer att ske tills det att arbetet är färdigt och ni är anslutna.
 
17 februari
Inom kort så kommer vi att påbörja utbyggnationen av stadsnätet till ditt område, vår målsättning är att du kommer vara ansluten till slutet av april. Mellan vecka 8 till 10 så kommer vi att ta kontakt med dig för att bestämma vart på tomten vi kommer att gräva ner fiberkabel och vart i huset användarnoden kommer att placeras. Användarnoden är den tekniska utrustning i huset som du ansluter dina enheter till.
 
Schaktarbetet i gatan räknar vi med att starta under vecka 10 om vädret och tjälen tillåter. Vi vill uppmärksamma er på att under byggnationstiden kan buller, stök och smuts förekomma.
 
Vi kommer att återkomma med ytterligare information närmare byggnationsstart.
 
13 oktober
Byggnationen av stadsnätet till Duvhällarna kommer att påbörjas redan under första kvartalet 2017 och förväntas att bli klart till Våren. I vissa delar av området så kommer grävningen i gatan att ske tillsammans med Telia. Samarbetet innebär att Telia kommer att utföra grävningen i gatan där man lägger ner det kommunalägda stadsnätet parallellt. Detta är för att vi vill undvika att gräva upp gatan mer än nödvändigt.
 
Detta kommer inte att påverka dig som skickat in avtal för en anslutning till det kommunalägda stadsnätet via Fibra. Du kommer att bli ansluten enligt plan.
 
Vi kommer att skicka ut en tidsplan med mer information om hur anslutningen av din fastighet kommer att gå till efter årsskiftet.

Villa skiss
Villaägaren
Fibra
1

Påskrift av avtal

2

Besked/bekräftelse

3

Tidsplan

4

Bestäm placering för användarnod

5

Montering av användarnod

6

Märkning av ingrävningspunkt

7

Grävning på egen tomt

8

Fiberdragning och installation

9

Driftsättning av stadsnät

10

Beställ tjänster