E-avtal för efteranslutning av villa

Gå till nästa section
Tack!

Tack för att du väljer ett miljövänligt alternativ när du skriver på ditt avtal för stadsnätsanslutning. På den här sidan kan du läsa mer om Stadsnät och hur du går tillväga för att ansluta dig.  Längre ner hittar du en länk till ditt avtal med pris och villkor för din anslutning. Ta chansen och gör som många andra i regionen – investera i en hållbar, säker och snabb bredbandslösning.

Gå till nästa section
Klicka dig igenom punkterna ovan för att få mer information

Investera i framtiden

Fibra är ett nät som inte är till för att fånga, utan för att släppa fritt. I nätet erbjuder ett stort antal leverantörer dig som kund ett brett utbud av bredbandstjänster såsom internet, TV, telefoni och mycket annat. Att de delar på samma vägbana gör att priserna på tjänsterna pressas ner och bindningstiderna blir korta eller obefintliga. Allt går via fiber, och håller därför högsta klass rent tekniskt.
 
Med en fiberanslutning till vårt nät blir din villa helt enkelt förberedd för den digitala utvecklingen. Att dra in fiber till sin fastighet är en investering som ger avkastning. Fråga vilken mäklare som helst. Eller räkna själv. De låga kostnaderna för internet, TV och telefoni är en form av vinstutdelning. Om ni dessutom adderar husens ökade värde, så är det lätt att räkna hem en anslutning.

Kostnad

En anslutning till Mälarenergi Stadsnät via Fibra kostar 26 500 kr. I anslutningen ingår följande:

 • Optisk fiber
 • Grävning och återställning av gatan fram till din tomtgräns
 • Skyddsslang (20 m) för placering på egen tomt
 • Blåsning av fiber från tomtgräns fram till din användarnod
 • Håltagning i fasad, montering av skyddsplåt samt skarvbox på fasaden
 • Svetsning av fiber och installation av användarnod med två års garanti

Du som fastighetsägare ansvarar för är att gräva ned den skyddslang som vi tillhandahåller på din tomt, klicka här för att läsa mer.

Gör din beställning

För att beställa din stadsnätsanslutning skriver du under det bifogade avtalet och returnerar det till oss. När vi mottagit din beställning får du en bekräftelse av oss tillsammans med en tidplan och mer information om installationsarbetet.

Delbetala din anslutning

Du vet väl att du kan delbetala din anslutning? Då slipper du lägga ut alla pengar på en gång. Du kan helt räntefritt dela upp betalningen på 12 månader. Självklart kan du också välja att dela upp betalningen i ännu mindre bitar, i upp till 3 år, mot en låg ränta. Vill du delbetala fyller du i uppgifterna för delbetalningsalternativet på avtalet.

Leveranstid

Just nu är det många som vill ansluta sin villa till stadsnätet, detta gör att väntetiden är längre än vanligt just nu. När det är din tur så kommer du att bli kontaktad av en byggsamordnare/ installatör för att planera in anslutningen.

Kontakta oss

Vi hjälper gärna till för att hitta den bästa lösningen för just digoch din bostad. Har du frågor är du välkommen att kontakta vårt kundcenter på telefon 0771 – 375 375. Du kan också maila dina frågor till
forsaljning@fibra.se

Så funkar E-avtal

För att kunna signera e-avtalet behöver du BankID. De banker som utfärdar BankID till privatpersoner är Danske Bank, ICA Banken, Ikano Bank, Handelsbanken, Länsförsäkringar Bank, Nordea, SEB, Skandiabanken, Sparbanken Syd, Swedbank och Ålandsbanken. Har du inte bankID så ber vi dig kontakta din bank innan du fortsätter med signering av e-avtalet.
 
När du fyllt i och signerat ditt avtal så bekräftar du också din beställning för efteranslutningen. Du får självklart en bekräftelse samt en kopia på ditt avtal. Har du några frågor angående signering av e-avtalet så är du välkommen att kontakta eavtal@fibra.se

BankID

Delbetala din anslutning

Att dra in fiber till sin fastighet är en investering som ger avkastning. Fråga vilken mäklare som helst. Eller räkna själv. De låga kostnaderna för internet, TV och telefoni är en form av vinstutdelning. Om du dessutom adderar fastighetens ökade värde, så är det lätt att räkna hem en anslutning.

Delbetalning

Mälarenergis Delbetalningskonto
Du kan välja om du vill betala hela anslutningskostnaden när installationen är färdigställd eller dela upp betalningen på upp till 36 månader, om du väljer 12 månaders delbetalning får du det räntefritt. Delbetalningen sker med Mälarenegis Delbetalningskonto.
 
Exempel på delbetalning
Förutsättningar
Räntan i nedanstående exempel är baserad på Riksbankens referensränta inklusive ett tillägg på 2,5%.
 
Anslutningpris inklusive moms: 26 500 kronor
Riksbankens referensränta: -0,50% (2016-07-01)
Räntetillägg: 2,50%
 
delbetalning


För övriga frågor om delbetalning, vänligen kontakta vårt kundcenter:

 
Telefon: 0771 – 375 375     Mail: info@fibra.se

(Prisuppgifterna ovan uppdaterades senast 2015-10-15, vi reserverar oss för eventuella förändringar hos respektive långivare.)

Vad händer efter att jag beställt min anslutning?

Just nu är det många som vill ansluta sin villa till stadsnätet, detta gör att väntetiden är längre än vanligt just nu. När det är din tur så kommer du att bli kontaktad av en byggsamordnare/ installatör för att planera in anslutningen.
 
Frågor?
För funderingar och frågor kontakta oss gärna! Information om tidsplan, grävning och installation – kontakta byggsamordnare/installatör på projekt@fibra.se Fibras Kundcenter har öppet mellan 0800-1700. Där kan du få hjälp med det mesta. De kan också ge dig råd om tjänster och abonnemang. Kundcenter når du på info@fibra.se eller 0771-375 375
 
Med Fibra har du tillgång till ett stort utbud av tjänster för internet, TV, telefoni och en rad övriga bredbandstjänster. Kolla in redan nu vilka tjänster du kan beställa på Tjänsteguiden på fibra.se/anvand/
 
Nedan följer en beskrivning på de steg som ingår i arbetet med din anslutning. Du kommer att bli kontaktad av en installatör som tillsammans med dig gör upp en tidplan för arbetet. Du har också möjlighet att ställa frågor till installatören om det är något du undrar över.


1. Välj placering av användarnod
Börja med att bestämma vart du vill att installatören ska placera din användarnod. Noden ska placeras mot en fri yttervägg (ej bakom skåp, element eller dylikt) på markplan. Det måste finnas ett eluttag inom en meter från noden och den får inte placeras i våta eller kalla utrymmen. Där noden placeras sker håltagningen i husväggen. Är du osäker på vart du ska placera din användarnod, rådgör med installatören.

2. Information om ingrävningspunkt
När vår installatör kontaktar dig kommer du att bli informerad om var ingrävningspunkten på din tomtgräns hamnar. Innan vi kan göra själva fiberdragningen till ditt hus måste du förbereda med skyddsslang på din tomt. Vi tillhandahåller och levererar skyddsslangen till dig. För att veta hur lång slang du behöver mäter du från den plats på huset som montering av användarnod ska göras fram till ingrävningspunkten. Vid kontakten med vår installatör får du information om beställning av slang och leverans.

3. Grävning på egen tomtmark
När du fått skyddsslangen av oss ska denna grävas ner på din tomt. Diket som slangen ska placeras i behöver vara ett spadtag brett och ca 40 cm djupt. Det är viktigt att du gräver ända från ingrävningspunkten vid tomtgränsen fram till den plats på huset där håltagning ska göras. Tejpa igen båda ändarna på slangen för att undvika att smuts kommer in. Du kommer tillsammans med installatören överens om vilket datum som du ska vara klar med grävningen på din tomt. Det är viktigt att du är klar med grävningen och att skyddsslangen är på plats vid överenskommet datum, annars riskerar din leverans att bli försenad.

4. Fiberdragning och montering av användarnod
När du är klar med grävningen på din tomt kommer en installatör och drar in fiber till din fastighet i den skyddsslang som du har grävt ner på din tomt. Detta arbete sker utomhus och du behöver inte vara hemma när detta görs. Fiberdragningen kan ske både före och efter håltagning i vägg och montering av användarnoden. För håltagning i vägg och montering av användarnoden kontaktar installatören dig i god tid och avtalar en tid. Om tiden för installation inte passar dig är det viktigt att du meddelar detta och gör upp om en ny tid. Installationen tar cirka en timme och vi vill att en vuxen är hemma under tiden. Vi ber dig också flytta undan möbler och dylikt kring den plats där installationen ska ske.

5. Driftsättning av Stadsnät
När installationen är klar registreras information om din anslutning i våra databaser och ett meddelande skickas till våra tjänsteleverantörer. När detta är klart kan du börja använda din anslutning. Detta meddelas per brev tillsammans med information om hur du beställer de tjänster du vill ha. När din anslutning är driftsatt och klar skickas fakturan till dig.

6. Välj tjänster
Tänk på att säga upp dina gamla abonnemang för att slippa dubbla kostnader, men observera att det kan ta lite tid att komma igång med tjänster för till exempel TV och telefoni då din valda tjänsteleverantör behöver leverera utrustning till dig innan du kan börja använda tjänsten. Vårt aktuella tjänsteutbud hittar du på fibra.se/anvand/

7. Kom i gång snabbt

 
Du får ett brev hem när din fastighet är befibrad. Du kan också se på vår hemsida när din fastighet är ansluten: fibra.se/anslut/ Genom vår självaktiveringsportal är du igång och surfar inom några minuter. Så här gör du då;

 1. Anslut en nätverkskabel mellan dator och stadsnätsuttag.
 2. Starta en webbläsare (t.ex Internet Explorer eller Safari).
 3. Registrera dig och följ instruktionerna.
 4. Välj den leverantör och tjänst du vill ha.
 5. Starta sedan om datorn så kan du direkt börja surfa via Fibras nät!

 
Har du frågor om anslutningsprocessen?
Så kan du maila oss på projekt@fibra.se så kommer vi att återkoppla till dig.


Information om din användarnod.
Din användarnod skickar digital information som din dator, TV och telefon kan ta emot. Användarnoden monteras i din fastighet och det är till den du sedan kopplar din utrustning för att kunna använda de olika tjänsterna.Användarnoden har flera olika portar som du kan nyttja till dina tjänster. Behöver du fler portar kan de fördelas med hjälp av en switch eller router. Det finns en rad olika möjligheter och lösningar att använda sig utav. Till exempel kan du koppla in en trådlös router till din användarnod för att få trådlöst internet i ditt hem. Du kan också använda dig av vanliga datakablar för att koppla in din utrustning eller använda så kallade home plugs för att skicka signaler via elledningarna. I vårt tjänsteutbud hittar du kontaktuppgifter till våra samarbetspartners som kan hjälpa dig med din teknikinstallation hemma. Observera att användarnoden behöver vara inkopplad till ett eluttag för att den ska fungera.

Ska du renovera, måla om eller liknande?
Kontakta alltid en behörig fiberinstallatör för konsultation och eventuell åtgärd innan renovering påbörjas i närheten av användarnoden eller fiberdragningen. Användarnoden ska aldrig monteras ned eller flyttas av obehörig. Om användarnoden skadas på grund av yttre åverkan gäller inte garantin.

Gå till nästa section