Vad roligt!

Nu är byggnationen av stadsnät till Eriksborg färdig. Börja surfa och känn dig befibrad!
 
För mer information kan du kontakta ansvarig säljare
Anna Blomberg på tel 021-39 52 77 eller e-post anna.blomberg@fibra.se
Du kan också kontakta vårt kundcenter på tel 0771-375 375 eller e-post info@fibra.se

Vad händer?

11 april
Hoppas du är nöjd med din anslutning. Har du fortfarande inte beställt någon tjänst, så passa på nu. Det finns alltid någon leverantör som har ett erbjudande med kampanjpris. Här kan du välja och vraka bland vårt utbud av både internet, tv, telefoni och andra bredbandstjänster.
 
31 mars 
Vi har gått besked i dag av våra tekniker att anslutningen är klar och redo för att börja användas! Ett brev kommer att skickas till dig i början på vecka 14 med mer information om hur du kommer igång.
 
Vill komma igång redan idag så kan titta på instruktionsfilmen nedan om hur du aktiverar tjänster.
 

 
 
1 mars 
Tack än en gång till alla er som har skickat in avtal! Nu stänger vi den här kampanjen, vilket innebär att om det är någon mer som är intresserad av att ansluta sig så kan vi påbörja efteranslutningar efter att området är driftsatt och klart. En efteranslutning tar ungefär 10-15 veckor.
 
3 februari
Som flera av er noterat har fiberdragningen och installationen av
stadsnät till Eriksborg dragit ut på tiden, vilket vi beklagar. Orsaken
till detta är snö och trasiga maskiner. Nu är arbetet igång och vi
beräknar att anslutningarna är klara och driftsatta som beräknat i
början på april. I samband med det kommer ni få ett välkomstbrev
hemskickat med information om hur ni aktiverar era tjänster.
Tack för ert tålamod!
 
7 november
Fibras underleverantör RGG erbjuder tomtgrävning till de kunder som önskar detta. Priset är 300 kr/m i mjukyta – inkl moms och grovåterställning. Du kan också begära offert genom att kontakta RGG via e-post rinne@rgg.se där du anmäler ditt intresse genom att lämna namn, adress och telefonnummer.
21 oktober
Vår underleverantör har gått ut med ett brev innehållande tidsbokning för montering av användarnod. Tiden du fått ligger en bit fram i kalendern och för att du ska få tillräckligt med tid att gräva från ingrävningspunkten på din tomt så har vi markerat ingrävningspunkten. Men den  går att ändra i samråd med installatören som kommer och ska sätta upp noden.
 
17 oktober
Vi kommer att fortsätta även under vecka 42 med att ta kontakt med dig som skickat in ditt avtal. Tillsammans bestämmer vi en tid för montering av användarnod och markering av ingrävningspunkt. Har vi inte kontaktat dig ännu så kommer vi att göra det under vecka 42.
 
21 september
Upphandlingen och tidplanen för byggnation av Eriksborg är nu klara. Om ni inte fått byggnationsbrevet i lådan ännu så kommer det vilken dag som helst, annars är det bara att ladda ner det här på sidan.
 
Tryckfelsnisse har varit i farten på det utsända byggnationsbrevet. Det står att vi ska schakta och trencha på Billsta, men det gäller ju förstås Eriksborg. Vi ber om ursäkt för eventuell förvirring.
 
För er som inte skickat in avtal finns det fortfarande möjlighet att haka på byggnationen. Senast 21 oktober vill vi ha ert avtal.
 
26 augusti
Vi håller på att utvärdera upphandlingen av entreprenör. Vi hör av oss till er under september, så fort vi har mer information.
 
11 augusti
Just nu pågår upphandling av entreprenör för byggnationen. När upphandlingen är färdig kommer vi kunna göra en tidsplan. Vårt mål är att starta byggnationen 2016
 
27 maj
Grattis Eriksborg! Ni är snart befibrade!
Vi kan äntligen meddela att vi kommer genomföra en utbyggnad av stadsnät till Eriksborg. Byggnationen kommer att påbörjas efter sommaren 2016. Vi kommer att skicka ut ett byggnationsbrev till dig per post där du får mer detaljerad tidsplan och information om processen. Du kommer även bli kontaktad personligen för att planera grävningen på just din tomt.
 
20 april
Vi inväntar grävtillstånd från samtliga samfällighetsföreningar i området för att vi ska kunna fortsätta med byggnationen. Vi kommer att informera er så fort vi vet mer.
 
18 mars
Intresset för Fibra har varit stort i ert område och vi har beslutat att genomföra en utbyggnad av stadsnätet till er. Under april kommer ni få mer information om byggnationen tillsammans med en detaljerad tidplan för alla steg i byggprocessen.
 
3 mars
Vi kommer nu att sammanställa alla avtal och se över projektet. Vi återkommer under mars månad med mer information.
 
23 februari
För att ge fler möjlighet att skicka in sin beställning så har vi valt att förlänga avtalstiden till 29 februari.
 
10 februari
Sista dag för att skicka in sitt avtal börjar närma sig. En påminnelse till villaägarna som inte har skickat in sitt avtal hamnar i deras brevlådor i dag. Om du känner dig osäker och vill veta mer, tveka inte att kontakta oss! Efter sista avtalsdag som är den 15 februari kommer vi att sammanställa allt och sedan se över projektet. Ni kommer få information under mars månad. //Malin
 
8 februari
Våra infoträffar hos er på Eriksborg förra veckan blev lyckade och vi fick mycket positiv respons. Härligt! Flera avtal skrevs och lämnades in på plats. Det verkar som att många vill ha fiberanslutning på området. Telefonen har gått varm och flera avtal har kommit till oss. Nyfikenheten gör oss glada.
När sista dag för att skicka in avtal till oss passerat, så sammanställer vi avtalen och gör en bedömning av området. Hör gärna av dig om du har frågor! //Anna
 
19 januari
Vi bjuder in till en informationsträff där vi går igenom projektet, vad Fibra är, hur det går till att ansluta sig och hur många som behöver skicka in sitt avtal för att vi ska kunna bygga. Självklart bjuder vi på fika och det finns möjlighet att ställa frågor om såväl grävning, installation, tjänster och priser. Varmt välkommen!
Plats: Föreningslokalen, Pastellvägen 1
Datum & tid: Onsdag 3 februari kl.18.30-19.30 eller
torsdag 4 februari kl.18.30-19.30
Anmälan: Vi behöver ha din anmälan till informationsträff senast 29 januari via e-post till infotraff@fibra.se eller till kundcenter 0771-375 375. Ange vilken dag, namn, adress, telefonnummer och hur många som kommer från ditt hushåll.

Villa skiss
Villaägaren
Fibra
1

Påskrift av avtal

2

Besked/bekräftelse

3

Tidsplan

4

Bestäm placering för användarnod

5

Montering av användarnod

6

Märkning av ingrävningspunkt

7

Grävning på egen tomt

8

Fiberdragning och installation

9

Driftsättning av stadsnät

10

Beställ tjänster