Kampanj Hallstahammar-Kolbäck

Gå till nästa section

Framtiden stavas fiber!

Nu erbjuder vi dig fastighetsägare i utvalda områden i Hallstahammar och Kolbäck att till ett kampanjpris ansluta din villa till stadsnätet via Fibra, ditt lokala fibernät!
Fibernätet samägs av kommunerna Hallstahammar, Västerås, Arboga, Eskilstuna och Strängnäs. Genom att göra saker tillsammans blir vi starkare än vad varje kommun varit var för sig och på så vis kan vi leverera ännu bättre kvalitet till dig som ansluter dig.
Intresset för att ansluta sig till det lokala stadsnätet är stort och därför satsar vi stort på att nu möjliggöra för ännu fler invånare i kommunen att ansluta sig.
Har du just fått hem ett brev från Fibra med detta erbjudande? Grattis! Då tillhör din villa något av de områden vi planerar att bygga ut fibernätet.
 
Allt är inkluderat
I kampanjpriset ingår grävning och grovåterställning på din tomt, fiberdragning, håltagning i din husvägg och montering av användarnod. Läs mer om detta i den bifogade broschyren och i avtalsvillkoren. Observera att om du väljer att ansluta dig vid senare tillfälle är priset istället 25 000 inkl. moms.
 
Tidplan
Satsningen i Hallstahammar/Kolbäck är stor och det är många villor som ska anslutas i projektet. Vår målsättning är att alla anslutningar ska vara driftsatta och klara till sommaren 2018. Byggnationen kommer att ske i etapper. När vi fått in alla avtal kommer vi att prioritera byggnationen utifrån anslutningsgraden i varje område. Därefter sätter vi en detaljerad tidplan som vi skickar ut till dig med information om vad som gäller för just ditt område. Du kommer också bli kallad till en informationsträff innan ditt område ansluts.
Vad innebär nätavgiften?
Nätavgiften är en avgift på 40 kronor per månad och användarnod. Den går
tilldrift och underhåll av fibernätet för att du alltid ska ha tillgång till en modern
och driftsäker anslutning.
Om du har några frågor om projektet, tidsplan, installation eller grävning,
kontakta oss på e-post: projekt-hhr@fibra.se
Du kan också kontakta vårt kundcenter på tel 0771-375 375 eller e-post info@fibra.se

Vad händer?

Här får du löpande information om projektet!  
1 juni
Från och med vecka 24 fram till vecka 29 så kommer det att ske fräsning i gatan för att sedan kunna lägga ner fiberkabeln. Under denna period kan det förekomma buller och stök, vi hoppas att ni har överseende för detta.
Arbetet kommer att pågå i följande ordning och områden

  • Fredhem 1&3
  • Lövboås 3
  • Norra Nibble
  • Handbacken
  • Sörvarn
  • Kneckbacken 4
  • Agnesdal

 
23 maj
Arbetet med att ansluta Hallstahammars tätort till stadsnätet pågår för fullt och det är många hushålls som ska anslutas till sommaren 2018.
Hittills har arbetet gått bra och vi har anslutit nästan 300 hushåll sedan förra sommaren. Har du skickat in ett avtal men inte hört från oss på ett tag så oroa dig inte, vi har inte glömt bort dig. Du kommer vara ansluten senast innan midsommar 2018.
Vi kommer att skicka ut mer information till dig innan vi sätter igång i ditt område.
 
28 oktober
Just nu pågår byggnationen av stadsnätet i etapp 2 som förväntas vara klar redan i början av 2017. Byggnationerna under 2017 kommer att ske i etapper som är baserade på intressegraden i de olika delområdena. Du som har skickat in ditt avtal kommer att få mer information i god tid innan byggnationen startar i ditt område. De som har skickat in avtal i de delområden planerade att genomföras i början av 2018 kommer att få mer information om etappordning i slutet av nästa år.
 
I kartan till höger kan du se i vilket område och etapp som du tillhör.
 
 
14 juli
Vi placerar just nu ut ingrävningsskyltar hos er, men på grund av begränsade resurser såhär i semestertid dröjer det något innan alla är uppsatta. Om du är ivrig och inte vill vänta in vår leverans så har du möjlighet att hämta en skylt i kommunhusets reception i Hallstahammar.
 
Vi vill även informera om att det går bra att ansluta sin villa för kampanjpriset ända tills det att maskinerna har lämnat ditt område. Om du vill vara på den säkra sidan så rekommenderar vi dock att skicka in ditt avtal redan idag.
 
23 juni
Information till dig som ansluter din villa till Hallstahammars Stadsnät via Fibra. En bilaga kommer att bifogas ditt avtal. Bilagan innehåller följande förändringar:

  • Den in- och urkopplingsavgift som tidigare aviserats tas nu helt bort. Avgifterna var 1650 kronor för urkoppling och 3500 kronor för återinkoppling.
  • Hallstahammars Kommun inför en livstidsgaranti på villaägarens användarnod.
  • Den s.k ”40-kronan”, dvs serviceavgiften för utveckling av fibernätet kvarstår.

Vill du veta mer? Kontakta ansvarig säljare Tobias Lilja på tel 021-39 52 74 eller e-post till Kundcenter info@fibra.se
 
20 juni
Förlängning av avtalstid
I början av juni så erbjöds omkring 2 000 hushåll att ansluta sig till Hallstahammars
stadsnät via Fibra. Intresset är stort och vi har redan fått in många avtal, därför vill vi
ge fler möjligheten att välja det kommunalägda nätet, vi förlänger därmed avtalstiden
från den 17 juni till 30 juni.
 
17 juni
Välkommen på informationsträff!
Vi bjuder in er till en informationsträff där representanter från Fibra och Hallstahammars kommun kommer att berätta mer storsatsningen på det kommunala stadsnätet och hur det praktiskt går till att ansluta sig. Du kommer också ha möjligheten att ställa dina frågor till oss. Ingen anmälan krävs.
Plats: Sagabiografen. Datum: Onsdag 22 juni klockan: 18.30
 
31 maj
Vi bjuder in dig som bor på Fredhem 2, 4 och Lövboås 6 till en informationsträff.
Läs mer på områdets informationssida som du hittar HÄR!
 
27 maj
Hallstahammar och Kolbäck ska fibreras!
Ett avtalspaket är på väg ut till dig per post, dessutom finns all information tillgänglig att ladda ned i listan till höger.

Villa skiss
Villaägaren
Fibra
1

Påskrift av avtal

2

Besked/bekräftelse

3

Tidsplan

4

Bestäm placering för användarnod

5

Montering av användarnod

6

Märkning av ingrävningspunkt

7

Grävning på egen tomt

8

Fiberdragning och installation

9

Driftsättning av stadsnät

10

Beställ tjänster