Kampanj Hallstahammar-Kolbäck

Gå till nästa section

Framtiden stavas fiber!

Sommaren 2016 påbörjades Hallstahammars stora satsning på att bygga ut fibern tillsammans med Fibra i stora delar av Hallstahammars och Kolbäcks tätort. Fler än 1 400 valde att ansluta sig och hittills så är 1 200 hushåll anslutna och de resterande kommer bli anslutna till sommaren.
 
Allt är inkluderat
I kampanjpriset ingår grävning och grovåterställning på din tomt, fiberdragning, håltagning i din husvägg och montering av användarnod. Läs mer om detta i den bifogade broschyren och i avtalsvillkoren. Observera att om du väljer att ansluta dig vid senare tillfälle är priset istället 25 000 inkl. moms.
Tidplan
Har du skickat in ditt kampanjavtal så kommer du att vara ansluten till sommaren 2018.
 
Vad innebär nätavgiften?
Nätavgiften är en avgift på 40 kronor per månad och användarnod. Den går
tilldrift och underhåll av fibernätet för att du alltid ska ha tillgång till en modern
och driftsäker anslutning.
Om du har några frågor om projektet, tidsplan, installation eller grävning,
kontakta oss på e-post: projekt-hhr@fibra.se
Du kan också kontakta vårt kundcenter på tel 0771-375 375 eller e-post info@fibra.se

Vad händer?

Här får du löpande information om projektet!  
1 juni 2018
Vi jobbar på för fullt med att ansluta er, men på grund av att tjälen varade längre än vad vi planerat med så ligger vi nu efter tidsplanen. Vår förväntning är att ni ska vara anslutna och klara under vecka 30, vi hoppas att du har överseende med detta.
 
 
26 april 2018 
Inom kort så kommer kommer byggnationen av stadsnätet i Kolbäck att sätta igång. Har du ännu inte skickat in ditt avtal, så har du fortfarande möjligheten att haka på! Kontakta oss på 0771-375 375 så hjälper vi dig.
 
29 mars 2018 
Arbetet med att påbörja grävningen i följande områden  Knecktbacken 1,3 / Tingshusområdet / Vallby / Östra åvägen / Nibble 1,2 var tänkt att påbörjas i mars men kommer bli några veckor försenat på grund av kallare väder än väntat. Så fort tjälen i marken släpper så återupptar vi arbetet.
 
12 mars 2018
Vi är i sluttampen på projektet, har vi inte anslutit ditt område ännu så kommer vi att uppdatera löpande på denna sida
 
15 januari
Snart påbörjar vår fiberentreprenör Bikab tomtprojektering och inomhusinstallation (håltagning i vägg samt montering av skarvbox och användarnod)  i följande etapper:
Östra Åvägen i Kolbäck, Vallby i Kolbäck, Trångfors, Nibble, Nibble 2, Knektbacken 1 och 3, Tingshusområdet i Kolbäck
Är du osäker på vilken etapp din fastighet tillhör hittar du det i filen ”20161028 – Etappindelning” som finns att ladda ner till höger.
Du kommer att bli kontakt av Bikab som tillsammans med dig kommer överens om en tid för detta. Om tiden för installation inte passar dig är det viktigt att du meddelar detta och gör upp om en ny tid. Installationen och projekteringen tar cirka en timme och vi vill att en vuxen är hemma under tiden. Vi ber dig också flytta undan möbler och dylikt kring den plats där installationen ska ske.
 
1 juni
Från och med vecka 24 fram till vecka 29 så kommer det att ske fräsning i gatan för att sedan kunna lägga ner fiberkabeln. Under denna period kan det förekomma buller och stök, vi hoppas att ni har överseende för detta.
Arbetet kommer att pågå i följande ordning och områden

  • Fredhem 1&3
  • Lövboås 3
  • Norra Nibble
  • Handbacken
  • Sörvarn
  • Kneckbacken 4
  • Agnesdal

 
23 maj
Arbetet med att ansluta Hallstahammars tätort till stadsnätet pågår för fullt och det är många hushålls som ska anslutas till sommaren 2018.
Hittills har arbetet gått bra och vi har anslutit nästan 300 hushåll sedan förra sommaren. Har du skickat in ett avtal men inte hört från oss på ett tag så oroa dig inte, vi har inte glömt bort dig. Du kommer vara ansluten senast innan midsommar 2018.
Vi kommer att skicka ut mer information till dig innan vi sätter igång i ditt område.
 
28 oktober
Just nu pågår byggnationen av stadsnätet i etapp 2 som förväntas vara klar redan i början av 2017. Byggnationerna under 2017 kommer att ske i etapper som är baserade på intressegraden i de olika delområdena. Du som har skickat in ditt avtal kommer att få mer information i god tid innan byggnationen startar i ditt område. De som har skickat in avtal i de delområden planerade att genomföras i början av 2018 kommer att få mer information om etappordning i slutet av nästa år.
 
I kartan till höger kan du se i vilket område och etapp som du tillhör.
 
 
14 juli
Vi placerar just nu ut ingrävningsskyltar hos er, men på grund av begränsade resurser såhär i semestertid dröjer det något innan alla är uppsatta. Om du är ivrig och inte vill vänta in vår leverans så har du möjlighet att hämta en skylt i kommunhusets reception i Hallstahammar.
 
Vi vill även informera om att det går bra att ansluta sin villa för kampanjpriset ända tills det att maskinerna har lämnat ditt område. Om du vill vara på den säkra sidan så rekommenderar vi dock att skicka in ditt avtal redan idag.
 
23 juni
Information till dig som ansluter din villa till Hallstahammars Stadsnät via Fibra. En bilaga kommer att bifogas ditt avtal. Bilagan innehåller följande förändringar:

  • Den in- och urkopplingsavgift som tidigare aviserats tas nu helt bort. Avgifterna var 1650 kronor för urkoppling och 3500 kronor för återinkoppling.
  • Hallstahammars Kommun inför en livstidsgaranti på villaägarens användarnod.
  • Den s.k ”40-kronan”, dvs serviceavgiften för utveckling av fibernätet kvarstår.

Vill du veta mer? Kontakta ansvarig säljare Tobias Lilja på tel 021-39 52 74 eller e-post till Kundcenter info@fibra.se
 
20 juni
Förlängning av avtalstid
I början av juni så erbjöds omkring 2 000 hushåll att ansluta sig till Hallstahammars
stadsnät via Fibra. Intresset är stort och vi har redan fått in många avtal, därför vill vi
ge fler möjligheten att välja det kommunalägda nätet, vi förlänger därmed avtalstiden
från den 17 juni till 30 juni.
 
17 juni
Välkommen på informationsträff!
Vi bjuder in er till en informationsträff där representanter från Fibra och Hallstahammars kommun kommer att berätta mer storsatsningen på det kommunala stadsnätet och hur det praktiskt går till att ansluta sig. Du kommer också ha möjligheten att ställa dina frågor till oss. Ingen anmälan krävs.
Plats: Sagabiografen. Datum: Onsdag 22 juni klockan: 18.30
 
31 maj
Vi bjuder in dig som bor på Fredhem 2, 4 och Lövboås 6 till en informationsträff.
Läs mer på områdets informationssida som du hittar HÄR!
 
27 maj
Hallstahammar och Kolbäck ska fibreras!
Ett avtalspaket är på väg ut till dig per post, dessutom finns all information tillgänglig att ladda ned i listan till höger.

Informationsfilmer

Här förklarar vi enkelt i film hur det går till när du får fiber till fin villa, hur du installerar och hur du kommer igång, Och mycket mer.

Etappindelning

På kartan nedan så ser du byggordningen och de olika områdena för stadsnätet i Hallstahammar och Kolbäck.
Du kan klicka och zooma in på kartan för att få en bättre bild.

Villa skiss
Villaägaren
Fibra
1

Påskrift av avtal

2

Besked/bekräftelse

3

Tidsplan

4

Bestäm placering för användarnod

5

Montering av användarnod

6

Märkning av ingrävningspunkt

7

Grävning på egen tomt

8

Fiberdragning och installation

9

Driftsättning av stadsnät

10

Beställ tjänster