Information till dig som är boende i Hallstahem

Gå till nästa section

Grattis! Du är ansluten till Hallstahammars stadsnät!

Bor du i en lägenhet som ägs av Hallstahem? Grattis – då har du redan indraget fiber i världsklass. Allt du behöver göra är att beställa en tjänst och du kan vara igång och surfa om några minuter!

Gå till nästa section

Vad är Fibra?

Fibra driver och utvecklar stadsnätet i Västerås, Eskilstuna, Hallstahammar, och Strängnäs på uppdrag av nätägarna Mälarenergi, Eskilstuna Energi & Miljö, Hallstahammar Kommun och SEVAB Strängnäs Energi. Vi ägs gemensamt av nätägarna och finns till för att bygga ut nätet både i städerna och på landsbygden, för att göra nätet snabbare, och för att driva på konkurrensen och tjänsteutveckling bland leverantörerna. Målet är ett av världens bästa och mest använda bredbandsnät – och att det bidrar till att göra livet bättre för regionens invånare. Du som bor i en Kfast-lägenhet har indraget fiber via Fibra (Eskilstuna Stadsnät) och på den här sidan hjälper vi dig att komma igång och såklart alla frågor som kan uppstå längs vägen. Välkommen till en befibrad värld!

Valet är ditt!

I Fibras nät väljer du de tjänster som passar dig – korta bindningstider får du på köpet. Välj och vraka bland en mängd tjänster från riktigt många leverantörer. Internet, TV, telefoni – du bestämmer själv! Med en bra internetuppkoppling är möjligheterna oändliga, nu kan du installera smart belysning, övervakningslarm som skickar notiser till din mobil och mycket mer.
 
Välkommen till ett av världens bästa stadsnät. Varför skulle du nöja dig med något sämre?

Gå till nästa section

Stadsnätsuttag

Stadsnätsuttag förekommer oftast i lägenheter. Skillnaden mellan ett stadsnätsuttag och användarnod är att den oftast bara har en port i jämförelse med användarnoden som har ett flertal portar. Detta betyder att du kan behöva skaffa en så kallad fördelare för att kunna koppla till flera tjänster samtidigt som Internet, tv och telefoni.

Användarnod

Användarnoden förekommer oftast i villor och nyare lägenheter. I användarnoden finns ett flertal portar som du kan ansluta dina enheter till. Till skillnad från stadsnätsuttaget så behövs ingen fördelare för att koppla in flera tjänster samtidigt.

Jag behöver hjälp!

Ingen fara! Vår kundtjänst finns här för dig och dina frågor. Du når dem enkelt via telefon eller mejl under deras öppettider vardagar 08-17.
Tel: 0771-375 375
Mejl: info@fibra.se

Gå till nästa section