Fiber till Hökåsen

På den här sidan kan du hitta information kring projektet, planering steg för steg, möten med mera.
 
Vissa fastigheter i Hökåsen har förberetts för en fiberanslutning vid tidigare byggnationer i området. Andra delar av Hökåsen saknar fiber i gatan och då krävs det att ett tillräckligt stort antal fastighetsägare skickar in sitt avtal för att en anslutning ska bli möjlig på dessa gator. Se nedan för aktuell information för projektet,
 
För mer information kan du kontakta ansvarig säljare
Anna Blomberg e-post anna.blomberg@fibra.se
Du kan också kontakta vårt kundcenter på tel 0771-375 375 eller e-post info@fibra.se

Vad händer?

17 augusti
Byggnationen av anslutningarna är nu klar och vi hoppas att välkomstbrevet redan landat i lådan med information om ni kommer igång med att välja tjänster.
Har du fortfarande inte beställt någon tjänst, så passa på nu. Det finns alltid någon leverantör som har ett erbjudande med kampanjpris. Här kan du välja och vraka bland vårt utbud av både internet, tv, telefoni och andra bredbandstjänster.
Internet kan ni beställa på direkten via stadsnätsuttaget och komma igång på bara några minuter. Så här gör ni då:
  1. Anslut en nätverkskabel mellan dator och stadsnätsuttag.
  2. Starta en webbläsare (t.ex Internet Explorer eller Safari).
  3. Registrera dig och följ instruktionerna.
  4. Välj den leverantör och tjänst du vill ha.
  5. Starta sedan om datorn så kan du direkt börja surfa via Fibras nät!
Kommunen ansvarar för asfalteringen och planerar att påbörja det arbetet v. 35.
Stadens driftentreprenörer ansvarar för de uppgrusade ytorna fram till dess att asfalteringen sker. Eventuella felanmälningar på groparna ska ske till kommunens kontaktcenter.
Varmt välkommen till Fibra!

8 maj
Nu är det hög tid att gräva. Kanske passade ni på att gräva på tomten i helgens vårsol? Senast den 12:e maj ska grävningen vara klar så att byggnation och installation kan fortlöpa enligt tidsplan.
 
24 april
Avtalstiden har just gått ut och vi tackar så mycket för alla som skickat in sina avtal! För er som inte hakat på byggnationen kan från och med nu skicka in avtal för efteranslutning till priset 32 500 kr och er anslutning påbörjas när den stora byggnationen av stadsnät till Hökåsen är avslutad.
 
3 april
Vi vill påminna alla berörda i Hökåsen om att sista avtalsdag är 21 april.
 
1 mars
Upphandlingen av entreprenör är nu klar och ett byggnationsbrev är på väg ut till er som ska anslutas. Vi kommer finnas på plats utanför ICA Hökåsen 19 april och 2 maj kl.16.30-18.00 för att svara på frågor. Välkomna då! Kan ni inte vänta till dess, så kan ni självklart vända er till Kundcenter 0771-375 375 redan nu.
 
1 februari
Nu är utskick på väg hem till er som har skickat in era avtal och vi kan äntligen meddela att vi tagit ett beslut, tillsammans med våra ägare Mälarenergi, vilka adresser vi kan ansluta till stadsnät via Fibra i Hökåsen. Vi ber om ursäkt för att vårt besked har dröjt, anledningen till dröjsmålet är att vi fått nya ekonomiska direktiv från ägarna att förhålla oss till och det innebär att några av er som skickat in avtal tyvärr inte kan byggas.
Nu kommer vi att göra en upphandling av entreprenör och när det är klart skickar vi ut ett byggnationsbrev med en tidsplan på projektet till dig som fått ett besked om att vi bygger din anslutning. I den tidsplanen framgår det när arbetet startar, när grävningen på din tomt ska vara klar, information om vart fibern kommer in på din tomt och när projektet beräknas vara driftsatt och klart. När byggnationsbrevet landat i din låda kommer vi att vid några tillfällen komma ut och finnas på plats för att besvara eventuella frågor. Mer information om tid och plats återkommer vi med.
 
30 december
Vi håller fortfarande på att se över möjligheterna för att bygga ut nätet till er som skickat in avtal och inte har fiber strax utanför tomtgräns. Vi lovade er ett besked innan nyår men detta är uppskjutet till början av 2017.
 
2 oktober
Efter sommaruppehållet har vi nu återupptagit kampanjen i Hökåsen. Ni som har fiber strax utanför tomtgränsen har fått information om att vi kommer kunna påbörja byggnation under 2017. För er andra har vi förlängt kampanjen till 15 november – Ju fler avtal som kommer in, desto större chans att vi bygger!
 
Skicka in ditt avtal senast 15 november och vi återkommer med besked om byggnation före årsskiftet.
 
Har ni några frågor så finns det möjlighet att träffa oss!
Datum: tisdag 4 oktober och torsdag 20 oktober
Tid: kl.16.00-18.00
Plats: ICA Supermarket Hökåsen
Varmt välkomna!
 
17 juni
I Hökåsen finns det villor som har fiber utanför tomtgränsen. Vi kommer påbörja arbetet med anslutningarna under 2017. Vi återkommer under vintern med information om byggnationen tillsammans med en tidplan för alla steg i byggprocessen.
Kampanjen för villorna som inte är förberedda med fiber i Hökåsen är uppskjuten och kommer återupptas i höst. Det är fortfarande möjligt att skicka in ditt avtal! Varje inskickat avtal ökar chansen att utbyggnationen blir av.
Tack för din förståelse!
/Anna
 
30 maj
Vi är glada över att många villaägare i Hökåsen kommer kunna ansluta sig till Fibras nät! Byggnationerna kommer att ske i etapper. Vår plan är att ansluta villorna som har fiber vid sin tomtgräns under året.
Där vi inte förberett för fibernät så kommer vi arbeta med att få fler att välja Fibra. För att sedan sätta en plan för byggnation under 2017.
Vi kommer att skicka ut info hem till din brevlåda med mer information i juni.
Håll också utkik här på Hökåsens sida där vi lägger upp information kontinuerligt.
 
21 april
Du har tidigare fått ett erbjudande av oss att ansluta din fastighet till stadsnät via Fibra. Vill du ansluta din fastighet till nätet påminner vi därför dig om att skriva under och returnera avtalet till oss senast den 30:e april. Har du redan skickat in ditt avtal kan du bortse från denna påminnelse. När vi mottagit ditt avtal får du en bekräftelse av oss. Har du inte kvar ditt avtal? Maila till forsaljning@fibra.se så skickar vi ett nytt avtal till dig.
 
19 april
Vi vill tacka alla som kom och bidrog till en riktigt härlig informationsträff. I lördags bjöd Fibra på korvgrillning, skattjakt och godis i Hökåsen. Omkring 130 boende i området kom och passade på att ställa sina frågor om framtidens fiber, TV-lösningar och ingrävningspunkter till Fibras personal.
Tack igen till er som bidrog till en härlig dag i Hökåsen!
 
18 april
Missade du avtalspaketet som vi skickade till dig i början av månanden? Hör av dig till oss så skickar vi ut ett nytt avtalspaket till dig. Maila till oss på forsaljning@fibra.se
 
7 april
Inom kort så kommer ett avtalspaket att landa i din brevlåda. Håll utkik!
Vissa fastigheter i Hökåsen har förberetts för en fiberanslutning vid tidigare byggnationer i området. Andra delar av Hökåsen saknar fiber i gatan och då krävs det att ett tillräckligt stort antal fastighetsägare skickar in sitt avtal för att en anslutning ska bli möjlig på dessa gator. Vad som gäller för just din fastighet finns noterat på ditt avtal. När avtalstiden gått ut beslutar vi om byggnation.
 
17 mars
Vi är glada över det stora intresset för stadsnät via Fibra i Hökåsen. Därför planerar vi tillsammans med vår nätägare, Mälarenergi, för vidare utbyggnad av nätet i området.
 
Välkommen på informationsdag!
Vi finns på plats i Hökåsen den 16 april. Vi bjuder på korv med bröd och det finns möjlighet att ställa frågor om såväl grävning, installation, tjänster och priser. Vi anordnar även en skattjakt för alla barn. Under dagen kommer vi även att hålla korta informationspass i klubbstugan (kl. 11, 12 & 13) där vi går igenom projektet, vad Fibra är, hur det går till att ansluta sig och informerar om förutsättningarna för byggnation på de olika gatorna.
Plats: Hökåsens IP, Klubbstugan, Alvestavägen 14
Datum och tid: Lördagen den 16 april, Drop-in kl.10-14
Anmälan: Vill du komma förbi så anmäl dig senast den 11 april via e-post till infotraff@fibra.se eller till kundcenter på 0771-375 375. Ange namn, adress, telefonnummer och hur många som kommer från ditt hushåll. Vill du gå på något av våra informationspass så meddelar du också vilket pass du vill komma på i din anmälan.
Varmt välkomna!

Villa skiss
Villaägaren
Fibra
1

Påskrift av avtal

2

Besked/bekräftelse

3

Tidsplan

4

Bestäm placering för användarnod

5

Montering av användarnod

6

Märkning av ingrävningspunkt

7

Grävning på egen tomt

8

Fiberdragning och installation

9

Driftsättning av stadsnät

10

Beställ tjänster