Kristiansborg/Karlsdal, Västerås

Trött på dålig uppkoppling, dyra månadsavgifter och surf som tar slut?
Under våren 2017 renoverar Västerås Stad gator och trottoarer i ert område. I samband med detta förbereder vi fiberkanalisation till de fastigheter i området som ännu inte är anslutna till stadsnätet.
Vi passar på att förbereda hela området med fiberkanalisation nu för att de som inte redan har en stadsnätsanslutning ska kunna göra en beställning utan att behöva vänta i flera år på att bli ansluten, eftersom Västerås Stad vanligen inte ger tillstånd till att gräva upp nylagd asfalt. Passa gärna på att ansluta er fastighet! Har ni inte fått ett anslutningsavtal, så kan ni mejla forsaljning@fibra.se och då skickar vi ut det till er.

Gå till nästa section

Nytt i området

26 oktober
Vid arbetet med fiberdragningen i området har vi stött på lite olika problem och har försökt informera varje fastighetsägare med vad som gäller för just dennes fastighet. Det flesta fastigheter kommer vara driftsatta och klara till det utlovade datumet den 31 oktober, men tyvärr är det några som blir försenade. Vi ber så hemskt mycket om ursäkt för förseningen och gör allt för att hitta en lösning inom kort.
För att hålla er underrättade om hur det går så skickar vi information per mejl och uppdaterar även här på områdessidan. Återkommer så snart vi har något nytt besked.
Vid frågor, kontakta vår projektledare Henrik Söderlund på telefon 021-39 50 98 eller mejl henrik.soderlund@fibra.se eller Kundcenter på 0771-375 375.

7 juli
Tillsammans med vår entreprenör har vi nu satt ihop en byggnationsplan. Lite snabbare än väntat. Byggnationsbrevet har gått iväg med e-post, så håll utkik i din inkorg efter mejl från oss. Hittar du inte mejlet där, så kan det ha fastnat i din skräppost.
 
3 juli
Vi på Fibra vill önska dig en riktigt skön sommar, så hörs vi av igen efter semestrarna!
 
22 juni
Vi kommer att återkomma med mer information såsom byggnadsbeslut och tidsplan snarast möjligt i slutet av sommaren.
 
19 juni
Vi förlänger erbjudandeperioden till 30 juni. Välkommen att skicka in ditt avtal!
 
16 juni
Nu kan vi meddela att arbetet med att förbereda alla fastigheter med fiberkanalistation in på tomten har gått väldigt bra och arbetet är helt klart. För er som valt att ansluta huset i samband med detta kommer information om avlämningspunkt etc komma lite längre fram.
 
22 maj
Vi kommer finnas i området för att svara på frågor om Fibra och hur det går till att ansluta sig till ditt kommunala stadsnät. Onsdagen den 31 maj kl. 17.00–19.00 kommer vi stå utanför Karamellfarbrorn på Kristiansborgsallén. Välkomna dit!
 
28 april
Tack allesammans för snabbt agerande gällande godkännandet! I samband med att vi gick runt och knackade dörr visade sig många intresserade av att ansluta sig till stadsnätet. Vi har fått in ett gäng avtal och planerar att samordna en byggnation av dessa. Mer information om detta kommer i din postlåda inom kort.
 
6 april
Ikväll går vi runt och knackar dörr för att berätta om att vi kommer förbereda fiberkanalisation i området i samband med att Västerås Stad byter asfalten på gator och trottoarer.
 
För att vi ska kunna förbereda området och därmed en anslutning till er fastighet behöver vi ert godkännande. Vi kommer, från tomtgräns, borra in ca 0,2 m under marken på er tomt där fiberkabeln lämnas av. Observera att vi varken kommer behöva gräva eller göra någon åverkan på tomtmarkens yta. Om ert godkännande uteblir kommer det innebära att vi lämnar av fibern i gatan och ni riskerar att inte kunna ansluta er till stadsnätet på många år, eftersom vi inte får tillstånd att gräva i den nylagda asfalten.
Har ni inte fått blanketten för Godkännande, så finns den längre ner på den här sidan för att skriva ut och skicka in till oss: Fibra AB, Box 1019, 721 26 Västerås.

Gå till nästa section

Se våra filmer ›

Vill du veta mer om hur det går till att ansluta din villa, aktivera tjänst eller vad Fibra är? då kan du klicka på våra filmer

Gå till nästa section