Alexander Bard om framtidens internet

20 sep 2016

När man deltar i ett seminarium med Alexander Bard på scenen så gäller det att ha total uppmärksamhet. Hela tiden. För här går det undan. Alexander kastar sig mellan historia ända tillbaka till stenåldern och pausar ett bra tag kring Napoleons framfart i slutet på 1700-talet och sedan vidare till nutidsmänniskan och hittar röda trådar mellan dessa punkter som först inte tycks helt självklara.
Vad säger då den självutnämnde profeten Alexander Bard om nutiden, framtiden och Internet? Jo om hans profetior stämmer även denna gång så kan vi vänta oss att Instagram floppar ("Bara konstnärer och modefotografer kommer att överleva på Instagram, alla andra är för tråkiga") att våra tre stöttepelare och maktfaktorer i nuvarande Internetåldern är "kommunikation, information och nätverk" samt att den digitala världen ÄR den riktiga världen.

"Det är huruvida du är uppkopplad eller inte som spelar någon roll. Geografi är bara ett avstånd och är inte längre intressant. Det spelar ingen roll var på världskartan min kropp befinner sig,för det är vad vi gör på nätet som räknas".

 

 

Gå till nästa section