Börja surfa om fem minuter!

15 maj 2018

Har du redan en Fibra-anslutning till din bostad? Då kan du vara igång och surfa om några minuter! Här får du  veta vilken typ av uttag du ska använda, hur du enkelt kommer igång och surfar, hur du kan beställa tjänster mm. Självklart kan du ringa vårt Kundcenter om du kör fast! Tel 0771-375 375.

Vi börjar här: har du ett stadsnätsuttag eller en användarnod?

Stadsnätsuttag

Stadsnätsuttag förekommer oftast i lägenheter. Skillnaden mellan ett stadsnätsuttag och användarnod är att den oftast bara har en port i jämförelse med användarnoden som har ett flertal portar. Detta betyder att du kan behöva skaffa en så kallad fördelare för att kunna koppla till flera tjänster samtidigt som Internet, tv och telefoni.

Användarnod

Användarnoden förekommer oftast i villor och nyare lägenheter. I användarnoden finns ett flertal portar som du kan ansluta dina enheter till. Till skillnad från stadsnätsuttaget så behövs ingen fördelare för att koppla in flera tjänster samtidigt.

Så här enkelt kommer du igång!

 

 

 

 

 

 

 

 

1 Börja med att lokalisera din användarnod. Kontrollera att denna är strömsatt.

2 Koppla in en nätverkssladd mellan uttaget och datorn (inte via router). Notera vilket uttagsnummer som står angivet på din användarnod: det är viktigt att du uppger detta när du beställer en tjänst.

3 Öppna en webbläsare i datorn. Du ska nu anslutas automatiskt till vår tjänsteväljare. Följ instruktionerna för att beställa och börja använda valfri internettjänst!

 

Läs gärna mer i broschyren Handbok Användarnod"! LÄNK

 

 

Gå till nästa section