Fibra näst bäst i Sverige enligt ny mätning

09 okt 2017

Com Hem tar för första gången tempen på Sveriges bredbandsutveckling med hjälp av en ny mätning.  I den sk Öppna-Nät-barometern har Fibra blivit klassade som Sveriges näst bästa öppna nät!
Com Hems mål är att Öppna Nät-Barometern ska kunna vara ett kvalitetssäkringsverktyg och en väg framåt för de öppna nät som vill fortsätta utvecklas och ge en snabbare, bättre och mer driftsäker service till de tjänsteleverantörer.

Som underlag för Öppna Nät-Barometern har Com Hem utvärderat samtliga stora aktörer samt ett antal mindre som de idag har en affärsrelation till. Det är kommunikationsoperatörsrollen - dvs den operativa delen som sköter den dagliga driften av det aktiva nätet. - som de har mätt och inte anläggningen av fiber.
De kommunikationsoperatörer som varit en del av undersökningen utgör tillsammans över 85 % av den svenska marknaden för öppna nät, mätt i antal hushåll.

Betygssystemet innehåller 23 mätpunkter uppdelade i följande kategorier:

  • Marknad, avtalsvillkor och miljö
  • Drift- och adresskvalitet
  • Teknisk design

I mätningens resultat kan vi bland annat läsa att Fibras styrkor är vårt produktutbud, priser, och teknisk design. På flera mätpunkter kammar vi hem maxpoäng, bland annat på "Åtgärdstid internet privatkund".

Läs Com Hems topplista över Sveriges bästa öppna nät här!

 

 

Gå till nästa section