Familjesurf

Fiberkunderna är mest nöjda med sitt bredband!

12 jan 2016

Undersökningsföretaget Mistat AB har fått i uppdrag av Fibra AB att genomföra en varumärkesundersökning i vårt geografiskt verksamma område: Västerås, Hallstahammar, Arboga, Eskilstuna och Strängnäs.
Då varumärket Fibra endast är 10 månader gammalt så är detta en s.k nollmätning men ger en bra grund för framtida utveckling för varumärket.

Vi kan glada konstatera att kännedom om varumärket är ganska hög trots att varumärket är nytt och hela 60% av de tillfrågade kände till Fibra.
De kunder som är mest nöjda med kvaliteten på sitt bredband är de som har bredband via fiber och mest nöjda med hastigheten på sitt bredband är de som har fiber via Fibras stadsnät.

Hela 82% av de tillfrågade tyckte att snabbheten var den viktigaste aspekten på en leverantör av bredband via fiber, och undersökningen visade tydligt att ju snabbare uppkoppling den tillfrågade har - desto mer nöjd var kunden.

Det var dock bara 18% som visste att många adresser i Fibras nät har möjlighet att få hela 1 Gbit/s i hastighet.
Vill du ha en snabbare uppkoppling hemma? Se hela vårt utbud HÄR.

 

Undersökningen är genomförd under perioden 2015-11-26 till 2015-12-11 med hjälp av webbenkäter från ett representativt urval av webbpaneler och målgruppen är män och kvinnor i åldern 25 - 75 år, bosatta i Västerås, Eskilstuna, Strängnäs, Hallstahammar och Arboga

Gå till nästa section