Omdebatterad aktör genomför intensiv kampanj och kräver snabba svar

28 jul 2015

Just nu pågår en massiv kampanj av privata aktörer i bland annat Eskilstuna där Fibra driver och utvecklar det av invånarna ägda stadsnätet.
Dessa aktörer begär snabba beslut om anslutning och de tillfrågade i området ombeds lämna individuella svar med kort varsel. Fibra har fått många mail och samtal om detta och frustrationen över att inte hinna prata ihop sig per område har framkommit från er kunder.

I samband med denna intensiva frammarsch har Fibra också fått många förfrågningar gällande utbyggnaden av det kommunala stadsnätet och vi vill därför tydliggöra följande:

Vi är tacksamma över alla de förfrågningar vi får in och det intresse som visas för anslutning till stadsnätet med Fibra. Vi registrerar alla förfrågningar och är glada att ni som invånare och därmed delägare uppskattar fördelarna med ett kommunalt ägda stadsnätet. Just nu är det stort intresse i hela Eskilstuna och vi samlar alla intresseanmälningar som underlag för vår planering.

I dagsläget ansluter Fibra i flera områden. För dig som ännu inte fått erbjudande kan vi inte lova när vi kan erbjuda anslutning i just ditt område. Vi skulle gärna ansluta 100 % av fastigheterna i Eskilstuna om vi hade möjlighet. Grunden till kommunens investeringar vid förläggning av fiber är att tillräckligt högt intresse ska finns i området som skall byggas. Annars har vi tyvärr inte möjlighet att påbörja en byggnation men gräver någon i gatan ser Fibra till att lägga med rör. Om intresset ökar i ett område så kan vi naturligtvis försöka skynda på processen.

Så här jobbar Fibra
När vår plan för områden som byggs 2016 är klar skickar vi inbjudan till informationsmöte för respektive område och därefter avtalspaket. När byggnationen är beslutad kommer en detaljerad tidsplan för hela leveransen som i regel är inom sex månader. Med oss betalar du först när hela leveransen är klar, för dig som önskar finns det möjlighet att dela upp betalningen i upp till 36 månader.

Nästa steg
Eftersom ett stort intresse från villaägarna i ditt område är grunden till ett erbjudan från Fibra så kan du under tiden be dina grannar skicka in intresseanmälan till oss. Enklast är att maila namn, adress och fastighetsbeteckning till intresse@fibra.se.

Har du ytterligare frågor är du varmt välkommen att kontakta oss på info@fibra.se eller 0771-375 375
Mvh Fibra

Gå till nästa section