Nybynäs, Västerås

Trött på dålig uppkoppling, dyra månadsavgifter och surf som tar slut?
Nu bygger vi snabbt och stabilt stadsnät i Nybynäs. Missade du att haka på kampanjen? Skicka in din intresseanmälan här, så hör vi av oss.

Gå till nästa section

Fiber till Nybynäs

4 december
Vi vill informera dig om att driftsättningen av stadsnätet tyvärr är försenad. Anledningen till detta är att den befintliga kanalisationen är förlagd mycket längre ner i marken än vad vi räknat med, vilket försvårat arbetet väsentligt. Du som fortfarande inte blivit kontaktad av vår entreprenör gällande installationen i bostaden, kommer bli det inom den närmsta tiden.
Den nya tiden för driftsättning är planerad till vecka 5, 2018 med reservation för tjäle och hårt väder.
Vi beklagar förseningen och hoppas att du har överseende med detta. Har du frågor och funderingar är du välkommen att kontakta vårt kundcenter på telefon 0771-375 375 eller via mejl info@fibra.se
 
17 november
Du har väl inte glömt att gräva på tomten?! Det behöver göras snarast för att vi ska kunna hålla tidplanen. Passa på att gräva i helgen om du inte redan hunnit göra det!
 
16 november
Byggnation och fiberarbeten i Nybynäs är i full gång. Vi är däremot försenade med att kontakta dig angående installationen i bostaden, men kommer att göra det de närmast kommande veckorna. Detta påverkar inte driftsättningen, så du kommer att kunna komma igång med dina tjänster som beräknat i vecka 50.
 
18 september
Vi har haft konkurrens i området gällande fiberanslutning, men har nu fått beskedet att konkurrenterna inte kommer bygga ut sitt nät. Därmed förlänger vi kampanjen till den 13 oktober 2017 med kampanjpriset 19 900kr. Välkommen att haka på nu när vi ändå är igång!
 
Ett utskick är påväg till din postlåda med länk till e-avtalet som du lätt kan fylla i. Det enda du behöver är en e-post och ett mobilt bank-ID. Vill du hellre ha avtalet i pappersformat så är det bara att kontakta vårt kundcenter på 0771-375 375 eller info@fibra.se.
 
14 september
Det är dags för byggnation av stadsnät till Nybynäs! Vi har skickat ut ett brev med information om viktiga datum och händelser gällande byggnationen. Kanske har ni redan sett någon av våra entreprenörer vara ute och markera ingrävningspunkter på de tomter som inte redan har kanalisation? Vi förser dessa tomter med skyddsslang vid samma tillfälle.
 
Från och med v.38 kommer vi att schakta för att lägga ner den fiberoptiska kabel som kommer att ansluta er till stadsnätet Fibra. Under denna period kan det förekomma buller, stök och smuts. Vi hoppas att ni har överseende med detta. Fiberdragning och installationsarbeten kommer ske löpande under v.44–50 och detta arbete görs utvändigt så
ni behöver inte vara hemma.
 
Någon gång under veckorna v.42-44 installerar vi användarnoderna. Vi kontaktar er i förväg och bestämmer tid. Installationen sker i hemmet, vilket innebär att ni behöver vara hemma och arbetet beräknas ta ungefär en halvtimme. Om ni har eventuella frågor kring anslutningen så är det ett bra tillfälle att ställa dem då.
 
Fibra kopplas på när alla anslutningar i området är färdigställda. Vi beräknar vara klara och i drift 15 december 2017. Detta meddelas per brev tillsammans med information om de tjänster som finns via Fibra. Är ni redan nu nyfikna på vilka tjänster som finns att välja på så hittar ni dem under tjanster.fibra.se
 
7 juli
Roligt att så många har skickat in sitt avtal och vill ansluta sig till stadsnätet via Fibra! Avtalstiden har nu gått ut och vi drar igång planeringen för byggnation. Vår målsättning är att du ska kunna vara ansluten och driftsatt vid årsskiftet 2017/2018.
 
Nu jobbar vi med att planera och projektera byggnationen tillsammans med våra entreprenörer. I september återkommer vi med ytterligare information och tidplan. I samband med det får du information om ingrävningspunkt, kanalisation, grävning på tomt och installation i din fastighet. Till dess önskar vi dig trevlig sommar!
 
 
22 juni
Välkommen att skicka in ditt avtal till Fibra till och med den 30 juni! Vi ser glädjande att intresset i Nybynäs är stort och mer information såsom detaljer kring byggnation och tidsplan kommer att skickas i slutet av sommaren till alla er som vill ansluta er.
 
9 juni
I dag och under helgen kommer vår säljare Peter finnas i området för att svara på era frågor och funderingar. Ser du vår vita Fibra-bil så passa på att prata med Peter! Trevlig helg!
 
5 Juni
Tack för idag! Vi kommer att påbörja byggnationen under hösten till de som beställer en stadsnätsanslutning. Skicka in ditt avtal innan sista juni för att ta del av kampanjpriset. Vi kommer att bygga oavsett anslutningsgrad!

1 Juni
Har du frågor och funderingar? Den 5 juni mellan 10:00 – 15:00 så kommer vi att finnas vid fotbollsplanen för att svara på frågor och berätta mer om Fibra och det erbjudande som vi har skickat ut. Varmt välkomna!

30 maj
Fibra planerar att bygga ut det kommunala stadsnätet till dig i Nybynäs som vill ansluta din bostad. Med Fibra är du uppkopplad till en infrastruktur som ger dig förutsättningar att ta del av både dagens och morgondagens samhälle. Nu har du chansen att investera i ett stabilt och tryggt stadsnät med en hastighet upp till 1Gbit/s.
Håll utkik i din postlåda efter vårt erbjudande!

Gå till nästa section

Se våra filmer ›

Vill du veta mer om hur det går till att ansluta din villa, aktivera tjänst eller vad Fibra är? då kan du klicka på våra filmer

Gå till nästa section