Utbyggnation i Tillberga

Nu bygger vi ut stadsnätet till Tillberga! På den här sidan kan du hitta information kring projektet, planering steg för steg, möten med mera.
 
Svar på de vanligaste frågorna hittar du under Vanliga frågor och svar här till höger. Hittar du inte svaret på din fråga är du välkommen att kontakta vårt kundcenter på telefon 0771-375 375 eller e-post info@fibra.se
 
Ansvarig säljare är Anna Blomberg.

Vad händer?

17 augusti
Byggnationen av anslutningarna är nu klar och vi hoppas att välkomstbrevet redan landat i lådan med information om ni kommer igång med att välja tjänster.
Har du fortfarande inte beställt någon tjänst, så passa på nu. Det finns alltid någon leverantör som har ett erbjudande med kampanjpris. Här kan du välja och vraka bland vårt utbud av både internet, tv, telefoni och andra bredbandstjänster.
Internet kan ni beställa på direkten via stadsnätsuttaget och komma igång på bara några minuter. Så här gör ni då:
  1. Anslut en nätverkskabel mellan dator och stadsnätsuttag.
  2. Starta en webbläsare (t.ex Internet Explorer eller Safari).
  3. Registrera dig och följ instruktionerna.
  4. Välj den leverantör och tjänst du vill ha.
  5. Starta sedan om datorn så kan du direkt börja surfa via Fibras nät!
Kommunen ansvarar för asfalteringen och stadens driftentreprenörer ansvarar för de uppgrusade ytorna fram till dess att asfalteringen sker. Eventuella felanmälningar på groparna ska ske till kommunens kontaktcenter.
Varmt välkommen till Fibra!

8 maj
Nu är det hög tid att gräva. Kanske passade ni på att gräva på tomten i helgens vårsol? Senast den 12:e maj ska grävningen vara klar så att byggnation och installation kan fortlöpa enligt tidsplan.
 
28 mars
Ni har just fått ett byggnationsbrev skickat till er. I brevet finner ni information om byggnationen, grävning och när era anslutningar kommer vara klara. Vi ber om ursäkt för att ni får detta brev i sista stund. Kanske har ni redan blivit kontaktade av entreprenören? De har redan denna veckan börjat ringa alla kunder för att boka tid för installation inne i fastigheten och har de inte redan kontaktat er, så kommer de göra det inom kort.
 
2 februari
För en månad sedan fick ni ett mejl om att vi skulle skicka ut en byggnationsplan i januari. Tyvärr är planen försenad. Vi för en dialog med entreprenören och återkommer med byggnationsplanen så snart det är klart.
 
16 januari
Intresset har varit väldigt varierat i Tillberga och vi skickade ut besked till respektive fastighetsägare kring jul huruvida fastigheten kan byggas eller inte. Har du av någon anledning inte nåtts av informationen kan du vända dig till vårt kundcenter 0771-375 375.
 
22 december
Vi har nu sett över möjligheterna för fiberanslutning i Tillberga och vi kommer under denna och nästa vecka att återkoppla med besked till respektive fastighetsägare.
 
13 december
Angående utbyggnad av fiber i Tillberga. Vi har fått in färre avtal än beräknat och vi tittar just nu på hur vi kan leverera en fiberanslutning till intresserade på ett kostnadseffektivt sätt samtidigt som vi för en dialog med underleverantörer. Dessa parametrar gör att hela processen tyvärr tar längre tid än väntat. Vårt mål är att kunna leverera fiber till er som är intresserade och det är det vi just nu lägger tid på att kunna uppnå.
 
1 december
Nu har sista avtalsdag passerat och vi ska inom kort ägna oss åt att se över antalet inkomna avtal i området. Vår intention är att återkomma med ett slutligt besked om ev utbyggnation av fibernätet senast i slutet på nästa vecka.
 
22 november
Nu är uppdaterad information om pågående kampanj på väg ut till berörda fastighetsägare i Tillberga.
Håll utkik i brevlådan efter post från Fibra – och missa inte sista avtalsdatum!
 
16 november
Varmt välkommen på informationsmöte i Tillberga angående utbyggnationen av fiber i området. Vi träffas i Medborgarhuset onsdag 16 nov kl 18.30. Anmäl dig på infotraff@fibra.se eller till kundcenter 0771-375 375. Vi ses där!

 
11 november
Kom ihåg att imorgon kommer vi igen med husbilen och står med Mälarenergis husbil utanför Matöppet. Vi står där kl.10-14. Välkommen med dina frågor!
 
9 november
Vi finns på plats idag för dig som vill fråga om fiber, utbud, byggnadsplan och mycket annat. Titta efter Mälarenergis husbil utanför Matöppet, där finns vi onsdag 9 november från kl 15 och lördag 12 november kl 10-14.

 
25 oktober
Ett avtalspaket med avtal och mer information är på väg hem till dig och kommer att finnas i din brevlåda i slutet av veckan. Vill du redan nu skriva på ett avtal så kan du göra det med Fibras e-avtal, klicka på knappen ovan.
 
24 oktober
Stort tack till alla er som kom till den spontana informationsträffen utanför Matöppet i Tillberga. Anna, Helena och Henrik från Fibra uppskattade det stora intresset från Tillbergaborna och hoppas ni fick svar på era frågor kring fiber.
Om ni har fler frågor, ring gärna vårt Kundcenter på tel 0771-375 375 eller e-maila dem på info@fibra.se.
Som vi redan skrivit här nedan så bjuder vi in till informationsmöte i Medborgarhuset den 16 november kl.18.30.
Utöver det finns vi på plats i Tillberga vid ytterligare två tillfällen för er som vill komma och prata fiber, utbud, byggnadsplan och mycket annat Titta efter Mälarenergis husbil utanför Matöppet, där finns vi onsdag 9 november från kl 15 och lördag 12 november kl 10-14.
 
19 oktober
Nu kommer vi och befibrar Tillberga! Roligt att så många är intresserade av att ansluta sig till Fibra – ditt kommunala stadsnät som levererar internet, TV, telefoni och en rad andra bredbandstjänster till oslagbara priser och korta bindningstider. Fibra är ett öppet nät som innebär att du kan välja och vraka bland ett stort utbud istället för att vara begränsad av en enda tjänsteleverantör.
Vi tidigarelägger vår planerade kampanj i Tillberga och kan nu erbjuda en anslutning till ett riktigt bra kampanjpris. Kom på vår informationsträff den 16 november kl.18.30 i Medborgarhuset för att höra mer! Anmälan till informationsträffen behöver vi ha senast 10 november via e-post till infotraff@fibra.se eller till kundcenter 0771-375 375. Ange gärna telefonnummer samt hur många som kommer från hushållet. Välkommen!

Funderar du på något?

Då kanske du kan hitta svar bland våra ”vanliga frågor och svar”

Vad kostar det ansluta sig?

26 500 kr.  Du som kund gräver på din egen tomt. Behöver du hjälp med detta finns vår samarbetspartner Morberg att kontakta. Se bilaga här intill.
Vi använder oss inte av rotavdrag då du som kund gräver på din egen tomt.

Vilken hastighet kan jag ansluta mig till

Du kan välja mellan 1-1000 Mbit/s
Läs mer om våra hastigheter klicka här

Kommer ni med säkerhet att ansluta Tillberga?

Som det ser ut nu så gäller anslutningen sk efteranslutningar. DVS om det är förberett framför din fastighet så kan vi ansluta den. Detta kan i praktiken innebära att hus som ligger nära varann tyvärr kan ha olika förutsättningar.

När påbörjas byggnationen

Våren 2017

När kommer avtalen?

Avtalen börjar skickas ut vecka 43

När ska avtalen vara inne?

30 november

Vilka tjänsteleverantörer kan jag välja på och vilka priser finns?

Du hittar priser och utbud på leverantörerna på denna sida klicka här De flesta har endast 1 månads uppsägningstid och kan självklart välja fritt bland dessa. Du kan olika leverantörer för olika tjänster som internet, telefoni och tv.

Kommer ni ha något informationsmöte?

Vi kommer hålla till i Medborgarhuset den 16 november kl 18:30 Vi kommer även finnas på plats med vår husbil utanför Matöppet den 9 november mellan kl 15-18 och även lördag 12 november kl. 10-14.
Villa skiss
Villaägaren
Fibra
1

Påskrift av avtal

2

Besked/bekräftelse

3

Tidsplan

4

Bestäm placering för användarnod

5

Montering av användarnod

6

Märkning av ingrävningspunkt

7

Grävning på egen tomt

8

Fiberdragning och installation

9

Driftsättning av stadsnät

10

Beställ tjänster