Fiber till utvalda områden i Västerås

Vi bygger ut stadsnätet i flera områden i Västerås under 2018. 
 
Har du i vår fått ett erbjudande i din postlåda så bor du i ett utav de utvalda områdena som vi erbjuder dig som fastighetsägare att ansluta din villa till stadsnät via Fibra. Området som kampanjen riktar sig till är stort och byggnationen kommer därför ske löpande i etapper under året. Vi räknar med att du kommer vara driftsatt senast vid årsskiftet 2018/19. Ta chansen att investera i ett snabbt och stabilt stadsnät i världsklass!
 
På den här sidan kommer vi att löpande informera om vad som händer i kampanjen, så titta in här lite då och då.
Vill du ställa frågor eller få lite mer information, kontakta vårt kundcenter på telefon 0771-375 375 eller mejl info@fibra.se

Vårkampanjen Västerås

16 oktober
Byggnationen pågår för fullt och följer tidsplanen. Om du har frågor är du varmt välkommen att kontakta vårt Kundcenter på telefon 0771-375 375 eller info@fibra.se
 
Vasastan, Annedal, Stohagen, Stallhagen – Byggnationen pågår. Tekniker i området.
Barkarö –
Maskinerna kommer till området under denna vecka.
 
10 oktober
Hammarby Stadshage –
  Asfaltering är beställd av NCC, i dags läget finns dock ingen tidsplan när de kommer utföra arbetet. Vi återkommer med detta.
 
2 oktober
Jakobsberg –
Anslutningen är framflyttad och beräknas vara klar v.44
 
6 september
Vasastan, Annedal, Stohagen, Stallhagen
– Det är viktigt att du är klar med grävningen och att skyddsslangen är på plats senast vecka.37, annars riskerar leveransen att bli försenad.
 
5 september
Vega – arbetet beräknas vara klart vecka 41
Nordanby – arbetet beräknas vara klart vecka 42
Önsta gryta – arbetet beräknas vara klart vecka 41
Bjurhovda –  arbetet beräknas vara klart vecka 45
Brandthovda – arbetet beräknas vara klart vecka 45
Ormberget/Jakobsberg – arbetet beräknas vara klart V.39
Lustigkulla/Trumslagarbacken – arbetet beräknas vara klart V. 39
Vasastan, Annedal, Stohagen, Stallhagen – arbetet beräknas vara klart V.44
Barkarö – arbetet beräknas vara klart V.48
 
 
8 augusti
Hoppas sommaren varit till belåtenhet i värmen. Arbetet med att bygga ut stadsnätet har pågått hela sommaren, men med något lägre bemanning. Nu är de flesta semestrar över och vi kör med full styrka igen.
Här kommer en kort statusuppdatering gällande byggnationen:
Skiljebo – färdigschaktat och uppkoppling pågår.
Haga – färdigschaktat och uppkoppling pågår.
Sandgärdet – färdigschaktat och uppkoppling pågår.
Freja – fiberarbete pågår och det är snart dags för att påbörja uppkopplingsarbetet.
Hammarby Stadshage – schaktning och fiberarbete pågår.
Ormberget – schaktning och fiberarbete pågår.
Jakobsberg – schaktning och fiberarbete pågår.
Vasastan, Annedal, Stallhagen och Stohagen påbörjas när Ormberget och Jakobsberg är färdigschaktade (områdesordningen är ännu inte satt).
Vega – schaktning påbörjad.
Nordanby – schaktning påbörjas när Vega är färdigschaktat.
Tunby, Önsta, Bjurhovda och Brandhovda – de flesta installationerna är klara och schaktarbetet påbörjas när Nordanby är färdigschaktat (områdesordningen är ännu inte satt).
Enstaka anslutningar är försenade på grund av olika anledningar och dessa är informerade.
 
 
26 juni
Nu drar byggnationen på Ormberget igång. Under byggnationstiden kan det förekomma buller och stök, vi hoppas att du har överseende med detta. Bor du på Ormberget och har ännu inte skickat in ditt avtal så kan du fortfarande haka på byggnationen, skicka in ditt avtal innan 19 juli.
 
21 juni
Sommaren är här och semestrarna närmar sig med stormsteg. Byggnationerna fortlöper under sommaren och Kundcenter har öppet varje vardag mellan kl. 08.00–16.00 för att svara på eventuella frågor som dyker upp längs vägen.
Vi önskar dig en riktigt trevlig sommar!
 
 
8 juni
Schaktningen i ett flertal av områdena är nu färdiga och fiberarbetet ska påbörjas. Medan arbetet pågår kan det vara lite rörigt i området och vi ber er ha överseende med detta.
De områden som berörs är Tillberga, Haga, Sandgärdet, Södra Malmaberg och snart Skiljebo.
 
23 maj
Flera av er undrar när ni ska ha grävt klart på den egna tomten, vilket är svårt att svara på här i bloggen eftersom alla områden har olika tidsplaner. Generellt sett kan vi säga att man ska ha grävt klart på sin tomt senast tre veckor efter det att ingrävningspunkten har markerats ut på tomtgränsen. Som vi nämnt tidigare kommer alla avtalade att bli kontaktade av en entreprenör och det är med denne som ni kan få ett mer exakt datum när det ska vara klart.
 
16 maj
Nu börjar byggnationen dra igång på vissa områden och du som har skickat in ett avtal kommer att bli kontaktad av en entreprenör som kommer att gå igenom installationen tillsammans med dig. Entreprenören kommer också att informera dig om när du ska ha grävt klart diket på din tom. Mer information hittar du i broschyren som vi nyligen landade i din brevlåda.
 
9 april
Avtalstiden har gått ut och vi går in i byggnationsfasen. Tack allihop som skickat in sina avtal! Vår målsättning är att påbörja byggnationen redan inom några veckor och att alla ska vara driftsatta och klara till årsskiftet 2018/19.
Just nu jobbar vi med att planera och projektera byggnationen tillsammans med våra entreprenörer. Eftersom området är stort kommer byggnationen att ske i etapper. Vi återkommer med ytterligare information och en plan för utbyggnationen i god tid innan byggstart.
Tveka inte att kontakta oss om det är något du funderar över!
 
26 mars
Sista chansen att ta del av erbjudandet!
Vad roligt att så många skickat in sina avtal och tar del av vårt erbjudande. Det firar vi genom att förlänga avtalstiden fram till påsk 30 mars 2018! För 19 900 kr ansluter vi din fastighet till stadsnätet och du får utan extra kostnad surfa i 6 månader med en hastighet på 500 Mbit/s. Missa inte!
 
 
19 mars
Missa inte erbjudandet att få surfa supersnabbt!
Skicka in ditt avtal så missar du inte att surfa supersnabbt! Imorgon är sista avtalsdag och vi vill därför påminna dig om att skicka in ditt avtal om du vill ansluta dig till stadsnätet.
Skicka in avtalet senast den 20 mars och surfa utan extra kostnad med 500 Mbit/s i 6 månader!* 
Har du något du undrar över som du vill ha svar på innan du skriver på? Du kanske vill prata med en säljare? Är något oklart med hur det fungerar med tjänsterna? Kanske vill du att vi kommer hem till dig för att se hur man löser grävningen på din tomt på bästa sätt? Eller undrar du helt enkelt bara vad du ska med en fiberanslutning till? Vi hjälper dig! Kontakta Kundcenter, så lotsar de dig till rätt person hos oss.
* Skicka in ditt avtal innan den 20 mars 2018 för att surfa utan extra kostnad i 6 månader. Du väljer direkt på avtalet med vilken leverantör du vill surfa med. Du binder dig under provperiodens 6 månader till vald leverantör. Efter provperioden löper tjänsten på enligt tjänstens
normala taxa tills du aktivt säger upp den eller byter tjänst. För aktuella tjänstepriser och villkor, gå in på tjanster.fibra.se Erbjudandet gäller endast hos de leverantörer som finns på avtalet.
 
12 mars Fiber är framtiden!
Med fiber skickas signalerna via ljus i en glasfiberkabel, detta gör att man kan skicka informationen i ljusets hastighet. Inte nog med det, man kan dessutom skicka ljussignaler med flera olika färger samtidigt vilket ökar kapaciteten ännu mer. Allt det här betyder att fibern är här för att stanna tack vare att möjligheterna är näst intill oändliga.
 
Med ADSL så skickas signaler via koppartråd som tappar signalstyrkan mycket snabbare än om man jämför med Fiber.  Förutom det så har koppartrådarna en kortare livslängd och allt fler väljer att avveckla sina kopparnät istället för att förnya dem.
 
8 mars
Vad roligt att våra träffar fått sådan uppslutning! Denna veckan har vi en träff till och den är ikväll på Skallberget, kl.17-19 Karlfeldtsplatsen 11. Vi står på parkeringen utanför Coop. Kom dit så rätar vi ut dina frågetecken!
 
5 mars

Är något oklart eller är det någon fråga du hakat upp dig på? Denna veckan kan du möta oss vid fyra olika tillfällen för att få svar och räta ut begreppen.
Tisdag 6 mars Skiljebo centrum, kl.17-19 på parkeringen utanför Skiljebo centrum, södra sidan.
Tisdag 6 mars Stallhagen, kl.17-19 Eriksgatan vid tennisbanan.
Onsdag 7 mars Hammarby Stadshage, kl.17-19, i lekparken vid Dünavägen/Fullerövägen.
Torsdag 8 mars Skallberget, kl.17-19 Karlfeldtsplatsen 11, på parkeringen utanför Coop.
Vill du hellre ringa så är du alltid välkommen att kontakta vårt Kundcenter på telefon 0771-375 375 eller info@fibra.se, så lotsar de dig rätt.

27 februari
På torsdag är det dags igen! Den här gången står vi på Malmaberg kl.17-19 utanför Hemköp på parkeringen. Trotsa kylan och kom dit!
 
22 februari
Först ut bland kundträffarna vi har ute runt om i stan är idag på Bjurhovda kl.17-19. Vi står på Bjurhovdagatan 3, på parkeringen utanför Coop. Hoppas du kan komma – du är varmt välkommen med dina frågor!
 
15 februari
Uppdatering: Fler platser har tillkommit
Vi vill gärna träffa dig och svara på eventuella frågor som dykt upp! Vi kommer stå på några ställen runt om i Västerås vid följande tider:

Vecka 8: Bjurhovda, torsdag 22 februari kl.17-19. Bjurhovdagatan 3, på parkeringen utanför Coop.
Vecka 9: Malmaberg, torsdag 1 mars kl.17-19. Gunnilbogatan 1, på parkeringen utanför Hemköp.
Vecka 10: Skiljebo centrum, tisdag 6 mars kl.17-19. På parkeringen utanför Skiljebo centrum, södra sidan.
Vecka 10: Stallhagen, tisdag 6 mars kl.17-19, Eriksgatan vid tennisbanan.
Vecka 10: Skallberget, torsdag 8 mars kl.17-19. Karlfeldtsplatsen 11, på parkeringen utanför Coop.
Vecka 10: Hammarby Stadshage, onsdag 7 mars kl.17-19, lekparken vid Dünavägen/Fullerövägen.
Vecka 11: Jakobsberg/Ormberget, tisdag 13 mars kl.17-19, efter vägen vid Götgatan 15.
Vecka 11: Djäkneberget, onsdag 14 mars kl.17-19, parkeringen vid Lyckebogatan.
Vecka 12: Barkarö, onsdag 21 mars kl.17-19,  vid Barkarö IP.
Varmt välkommen!

 
 
14 februari
Har du fått ett avtalspaket i brevlådan? Grattis!
Just nu satsar vi på fiberutbyggnaden i ditt område. Därför erbjuder vi dig som fastighetsägare att ansluta din villa till stadsnät via Fibra till kampanjpriset 19 900kr fram till 20 mars 2018! Dessutom får du surfa fritt med 500/500 Mbit i 6 månader.
 
Skicka in ditt avtal innan den 20 mars 2018 för att surfa helt gratis i 6 månader. Du väljer direkt på avtalet med vilken leverantör du vill surfa med. Du binder dig under provperiodens 6 månader till vald leverantör. Efter provperioden löper tjänsten på enligt tjänstens normala taxa tills du aktivt säger upp den eller byter tjänst. För aktuella tjänstepriser och villkor, gå in på tjanster.fibra.se. Erbjudandet gäller endast hos de leverantörer som finns på avtalet.

Se film: Vilka är Fibra?

Gå till nästa section

Se våra filmer ›

Vill du veta mer om hur det går till att ansluta din villa, aktivera tjänst eller vad Fibra är? då kan du klicka på våra filmer

Gå till nästa section