Fiber till Västerås omnejd

 Vi bygger ut stadsnätet i flera områden i Västerås omnejd.

 
Har du i vår fått ett erbjudande i din postlåda så bor du i ett utav de utvalda områdena som vi erbjuder dig som fastighetsägare att ansluta din villa till stadsnät via Fibra. Byggstart sker 2019. Området som kampanjen riktar sig till är stort och byggnationen kommer därför ske löpande i etapper. Ta chansen att investera i ett snabbt och stabilt stadsnät i världsklass!
 
På den här sidan kommer vi att löpande informera om vad som händer i kampanjen, så titta in här lite då och då.
Vill du ställa frågor eller få lite mer information, kontakta vårt kundcenter på telefon 0771-375 375 eller mejl info@fibra.se

Se film: Vilka är Fibra?

Gå till nästa section

Utökad bredbandssatsning på landsbygden

På Mälarenergis styrelsemöte i maj togs beslut om en utökad satsning för att koppla upp landsbygden i Västerås kommun. Det innebär att Mälarenergi, som ägare av fibernätet, ger sitt delägda dotterbolag Fibra i uppdrag att bygga ut och drifta nätet i områdena utanför tätorten.
 
– Det finns en samhällsnytta med att bygga ut på landsbygden. Regeringens målsättning är att Sverige ska ha bredband i världsklass och det speglas även i Västerås Stads strategi – bredband för alla. Vår utökade satsning är ett viktigt steg mot att lösa frågan med fibernät även på landsbygden, säger Staffan Jansson som är styrelseordförande i Mälarenergi.
Läs mer HÄR!

Gå till nästa section

Se våra filmer ›

Vill du veta mer om hur det går till att ansluta din villa, aktivera tjänst eller vad Fibra är? då kan du klicka på våra filmer

Gå till nästa section